NA ‘VATROGASNOM IZAZOVU 2016.’ POBIJEDILE EKIPE DVD KRALJEVA VELIKA I PGD BIZOVIK IZ SLOVENIJE

Ekipa DVD Kraljeve Velike, u muškoj konkurenciji i ekipa PGD Bizovik iz Slovenije, u ženskoj konkurenciji, 21-_MG_5744pobjednici su ovogodišnjeg ‘Vatrogasnog izazova’, natjecanja vatrogasaca, koje je održano drugi puta za redom kao dio programa ‘Lipovljanskih susreta’.

19-_MG_5631‘Vatrogasni izazov’ već je sedmo, u nizu, natjecanje vatrogasaca u što boljem i bržem izvršavanju vatrogasnih intervencija, kakve se često događaju i kod stvarnih intervencija. Cilj ‘Vatrogasnog izazova’ je riješiti, u što kraćem vremenu, moguću stvarnu intervenciju, vatrogasnih ekipe dobrovoljnih društava, koje nemaju priliku izvršavati svakodnevne, vatrogasne intervencije.

GEDSC DIGITAL CAMERAOve godine ekipe su imale 9 zadataka. Morale su ugasiti požar otvorenog prostora, izvršiti evakuaciju ugroženih osoba pomoću čamca za spašavanje, postaviti cijevnu prugu, ugasiti požar GEDSC DIGITAL CAMERAosobnog automobila, intervenirati u prometnoj nesreći u šumi, intervenirati nakon potresa, za vrijeme poplave, pretražiti opasan, ‘miniran’ prostor i pravilno složiti vatrogasnu opremu po popisu, sve u što kraćem vremenu.

Kako ‘Vatrogasni izazov’ organiziraju tri vatrogasne zajednice, tako se i zadaci za peteročlanu vatrogasnu ekipu nalaze na području Vatrogasnih 20-_MG_5656zajednica grada Kutine i Novska, te na području VZO Lipovljani. S jednim vozilom ekipa obilazi mjesta na kojimaGEDSC DIGITAL CAMERA su postavljeni zadaci, a sve poslove pripreme i uređenja zadataka rade vatrogasci 10-tak vatrogasnih društava s ove tri vatrogasne zajednice.

Nakon postrojavanja u parku, pred malom pozornicom ‘Lipovljanskih susreta 2016.’, u nedjelju, 28. kolovoza 20 ekipa krenulo je na teren kako bi ostvarilo što bolje GEDSC DIGITAL CAMERAintervencije, a time i rezultate natjecanja. Ispratili su ih Vlado Klasan, gradonačelnik Novske i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, zaželjevši im što brže intervencije i što je moguće bolji rezultat.GEDSC DIGITAL CAMERA

Nakon 4 sata natjecanja, ekipe su se ponovo postrojile pred malom pozornicom ‘Lipovljanskih susreta 2016.’ kada su proglašeni rezultati ovogodišnjeg ‘Vatrogasnog izazova’.

U ženskoj konkurenciji nastupile su tri ekipe. Najbolja je bila ekipa PGD Bizovik iz Slovenije, druga je bila ekipa DVD Bročice, a treća ekipa DVD GEDSC DIGITAL CAMERAŠestine. Zaslužene pehare ekipama je uručio Mijo Brlečić, zapovjednik VZ SMŽ.GEDSC DIGITAL CAMERA

U muškoj konkurenciji nastupilo je 17 ekipa. Najbolja je bila ekipa DVD Kraljeva Velika, slijedi ju ekipa DVD Podravske Sesvete, a treća je bila ekipa PGD Bizovik I. Najboljima su uručene nagrade i pehari, te prijelazna kaciga, a ostalim su dodijeljena priznanja. Uručio ih je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

Ove godine na ‘Vatrogasnom izazovu’ još su nastupile ekipe DVD-a: Novska, Kapelica, Bročice, Čret, Stara GEDSC DIGITAL CAMERASubocka, Krivaj, Bizovik II, Brestača, Nova Subocka, Husain, Sigetac, Čakovec, Rajić i Kozarice.

Na uspješno izvršenim ‘intervencijama’ svim ekipama je na kraju natjecanja čestitao Mijo Brlečić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko moslavačke županije’, te ih pozvao da i iduće godine dođu i natječu se za pobjednike ‘Vatrogasnog izazova’, te tako uveličaju ‘Lipovljanske susrete’.

Nakon svečanog proglašenja pobjednika vatrogasci su nastavili slavlje i  druženje, uz zajednički ručak u lipovljaskom Društvenom domu.

Damir SMETKO

1-_MG_561318-_MG_5614GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERA