Na likovnoj koloniji ma Opekama sudjelovalo 35 slikara

         Likovna kolonija ‘Listopadske boje Lipovljana’ i ove je godine tradicionalno održana na Opekama, u prostorima Šumskog fakulteta, a na koloniju se odazvalo 35 likovnjaka, većinom onih koji su već bili na koloniji i koji znaju koliko lijepu likovnu koloniju mogu tu doživjeti.

         U subotu, 6. listopada od 9 sati počeli su pristizati zaljubljenici u platna, kist i boje na Opeke. Dočekala ih je magla, koja nije obećavala puno svijetla i šarolikost boja, no već prije podne magla se razišla, a Opeke i njezina stoljetna hrastova šuma zablistala je na jesenjem suncu. Vedre teme i tople boje mogle su se očekivati i na platnima.

         Ove godine slikalo se na više lokacija, a rezultat je 40-tak novih likovnih djela. Po jednu, ili čak dvije nove slike na Opekama su nacrtali: Edina Šalić, Barbara Močilac, Jozo Pišković, Nada Sanić, Ana Pišković, Nataša Tisaj, Snježana Delač, Ana Bubić, Dragica Križan, Zlatko Žagar, Ankica Malleg, Dubravko Malleg, Tomislav Pranović, Victcheslav Krivitskij, Justina Ćutić, Evica Kraljić, Katarina Čanić, Blažena Matijašević, Vladimir Zopf, Katica Trumbetaš, Danuška Doležal – Balta, Zdenko Franekić, Ivanka Farkaš, Slavica Volenec, Božidar Delač, Vlatka Vidiček – Dam, Ljubica Kozina, Vesna Šepović, Valerija Jelčić, Đurđa Dobrovšak, Marijana Stojanović, Štefica Oljača, Valentina Opić, Dragan Šalić i Zdenka Kokolek.

Ovogodišnjih 35 sudionika likovne kolonije na Opekama došlo je iz Siska, Slavonskog Boda, Popovače, Zagreba, Novske, Nove Gradiške, Rešetara, Jasenovca, Velike Gorice, Daruvara, Kutine, Ivanić Grada i domaćini iz Lipovljana. Sve je uspješno organizirala Zdenka Kokolek, predsjednica Slikara općine Lipovljani, a uz Šumarski fakultet iz Zagreba, održavanje likovne kolonije pomogli su Općina Lipovljani i Turistička zajednica općine Lipovljani.   

Tijekom slikanja i nakon dovršetka slike, slikari su se međusobno družili, dogovarali izložbe i nove kolonije, a ovogodišnja likovna kolonija ‘Listopadske boje Lipovljana’ završila je zajedničkim ručkom svih sudionika.

Damir SMETKO