Na godišnjoj Skupštini Udruga umirovljenika općine Lipovljani dobila čestitke za bogate aktivnosti tijekom godine

         Udruga umirovljenika općine Lipovljani jedna je od najbrojnijih udruga, a njeni članovi aktivni su tijekom cijele godine. Većina od njih aktivno sudjeluje u društvenom životu općine Lipovljani, a cilj svih aktivnosti je uljepšati umirovljeničke dana svojim članovima. S takvim saznanjem, u subotu, 29. veljače održali su redovitu godišnju Skupštinu, u Društvenom domu u Lipovljanima.

         Godišnju Skupštinu vodila je Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani, uz članove voditeljstva, koja je i podnijela izvješće o radu udruge u prošloj godini.

         Od sportskih susreta u Kutini, već u siječnju prošle godine, umirovljenici iz Lipovljana i okolice, aktivno su sudjelovali u raznim programima u Lipovljanima i na području Sisačko moslavačke županije. Nakon godišnje Skupštine zbor je nastupio za Josipovo, zajedno s KPD ‘Karpati’ bojali su pisanice, a veliku su postavili u parku, družili se na Novljanskom jezeru, nastupili u Zagrebu, bili domaćini memorijalnog sportskog susreta ‘Miroslav Horvat’, zbor je nastupio i u Gračanici, aktivno sudjelovali na ‘Lipovljanskim susretima’, obišli Mariju Bistricu, nastupili u Novskoj i Križevcima, obilježili Dan starijih osoba u Topuskom, natjecali se na sportskim susretima u Sisku, sve do Božićnog koncerta u Lipovljanima, krajem prošle godine.

         U prošlu godinu ušli su s 3 tisuće kuna, a tijekom godine ostvarili su 17.000 kuna prihoda. Najviše od članarine 7.800, te od Općine Lipovljani 7.500 kuna, pa je ukupni prihod u prošloj godini bio gotovo 20,5 tisuća kuna.

         Najviše su potrošili na sportski susret udruga kojemu su domaćin u lipnju, na troškove godišnje Skupštine, na troškove kuglane i prijevoza na nastupe, te posjet bolesnima i troškove cvijeća i svijeća. Ukupno su u prošloj godini potrošili 17,6 tisuća kuna, čulo se tijekom blagajničkog izvješća kojeg je podnijela blagajnica Jasna Željem. Da je sve uredno i ispravno vođeno potvrdio je Skupštini, Mirko Fedak, član Nadzornog odbora udruge.

         Jednakom jakošću nastavit će svoju aktivnost i tijekom 2020. godine, a za to planiraju i jednaka financijska sredstva u nešto većem iznosu od 20 tisuća kuna. Iz općinskog proračuna očekuju sufinanciranje u iznosu od 12.000 kuna, dok ostatak očekuju prihod od članarine.

         Svi gosti, iz umirovljeničkih udruga s kojima surađuju, pohvalili su bogat rad Udruge umirovljenika iz Lipovljana, kao i njihove sportske susrete koje organiziraju tijekom lipnja u Lipovljanima. Čestitke za bogatu aktivnost uputio im je i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, koji je zahvalio iza sve što umirovljenici sudjeluju u aktivnostima Općine Lipovljani. Zaželio im je puno zdravlja i zajedničkih druženja.

         Ovogodišnju redovnu godišnju Skupštinu Udruge umirovljenika općine Lipovljani dodatno su oraspoložili najmlađi plesači KUD-a ‘Moslavac’ iz Gračenice, koji su tako uzvratili umirovljenicima iz Lipovljana za njihov nastup u Gračenici.

         Redovna godišnja Skupština završila je zajedničkom večerom uz glazbenu pratnju umirovljeničkog glazbenog sastava, lipovljanske udruge.

Damir SMETKO