NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI DVD-a PILJENICE ZA NOVOG PREDSJEDNIKA IZABRAN MARKO POPOVIĆ

Vatrogasci DVD-a Piljenice niz godina su vrlo aktivna udruga i svake godine zajednički rade sa školskom djecom svog sela na širenju duha vatrogastva, sve u cilju preventivne zaštite od požara, ali i odgajanju svog članstva od malih nogu, odnosno školskih dana. S dobrim rezultatima iz prošle godine, ali i s uspješnim djelovanjem u zadnje 4 godine, članovi DVD-a Piljenice dočekali su godišnju Skupštinu društva.

Redovna izborna Skupština DVD-a Piljenice održan je u nedjelju, 26. veljače na kojoj su podnijeta izvješća o prošlogodišnjem radu, a izabrano je i novo čelništvo društva. Za novog predsjednika DVD-a Piljenice izabran je Marko Popović, a za njegovog zamjenika Josip Mujanić. Tajnik društva i dalje će biti Robert Rožić, zapovjednik društva Goran Pavlović, a zamjenik zapovjednika Domagoj Brtović. Blagajnik društva i dalje će biti Zrinka Krpes-Rožić, a za spremištara je izabran Jasmin Mandin. U Nadzorni odbor izabrani su Damir Kvaternik, za predsjednika odbora, a Daniel Čordaš i Tomislav Buneta, za članove odbora.

Na godišnjoj Skupštini prihvaćena su izvješća o radu u prošloj godini, o financijskom poslovanju i operativnom stanju u slučaju protupožarne intervencije. Prihvaćen je i plan rada za 2017. godinu s financijskim planom, a želja je vatrogasaca iz Piljenica nastaviti radove na uređenju vatrogasnog spremišta.

Dugogodišnjim vatrogascima uručene su i spomenice za rad. Za 50 godina vatrogastva spomenicu je dobio Ivan Gregurić.

Najviše je spomenica dodijeljeno za 30 godina vatrogastva. Dobili su ih vatrogasci: Željko Toš, Željko Buneta, Srećko Krpes, Dario Pulpan, Damir Kvaternik, Mario Lenička, Dejan Brebrić, Dražen Golubić, Zoran Petters, Stjepan Mujanić, Goran Certić i Drago Gregurić. Za 10 godina spomenicu su dobili: Florijan Rožić, Filip Krpes i Sanja Bizomec.

Svake godine učenici Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, područne škole u Piljenicama, crtaju i pišu sastavke na temu vatrogastva. Svi radovi su i ove godine bili izloženi na godišnjoj Skupštini, a najuspješnijim autorima su priređeni pokloni. Ove godine za likovni rad nagrađeni su: Tea Pulpan, Iva Mujanić i Karla Golubić, a za pismeni sastavak Ivan Herceg, Leona Golubić i Igor Herceg.

Osim članova društva, redovnoj izbornoj godišnjoj Skupštini DVD-a Piljenice, bili su prisutni i predstavnici 10-tak vatrogasnih društava u okolici, s kojima članovi DVD-a Piljenice surađuju. Skupštinu je pratio i vrlo pohvalno o prošlom četverogodišnjem radu vatrogasaca u Piljenicama govorio je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio je za sav trud u radu dosadašnjem čelništvu i zaželio uspješan rad vatrogasnog društva i tijekom slijedećih godina.

U ime svih izabranih u upravu DVD-a Piljenice, za slijedeće 4 godine, na kraju Skupštine zahvalio se Marko Popović, novi predsjednik DVD-a Piljenice.

Damir SMETKO