NA FAŠNIK SE VESELILE MAŠKARE DJEČJEG VRTIĆA IZ LIPOVLJANA

         Maskirano i veselo, uz pokretnu glazbu i šetnju kroz centar Lipovljana, polaznici Dječjeg vrtića ‘Iskrica’, ispratili su pokladno vrijeme, u utorak, 5. ožujka na sam Fašnik. Tom prilikom ‘okupirali’ su središnji park u mjestu, krenuli u posjet načelniku Općine Lipovljani, a onda uz pjesmu i igru, u svom vrtićkom dvorištu spalili pusta.

         U lipovljanskom Dječjem vrtiću uvijek je veselo, a još je veselije kad maskiranu kolonu ‘vrtićanaca’ predvodi klaun. Kako bi ih darivao, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, počastio ih je, u središnjem parku košaricom slatkiša, a male maškare su zapjevale i zaigrale. Veselo je bilo i na povratku u Dječji vrtić, te u vrtićkom dvorištu gdje je spaljen krivac – kartonski princ.

         Veselo je bilo i nakon spaljivanja krivca, a dobro raspoloženje na ispraćaju poklada, upotpunio je vrtićki kuhar, koji je sve maskirane (i one koji to nisu bili) počastio toplim fritulama. Toplo vrijeme dozvolilo je veselje maskiranih na otvorenom, u dvorištu, pa je igra potrajala do ručka.

Damir SMETKO