Na Danu bijelog štapa predstavljene dvije zvučne knjige slijepih pjesnikinja

         Udruga slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, u utorak, 15. listopada obilježila je Dan bijelog štapa, simbola slijepih osoba.  Općina Lipovljani za program ove udruge, koja okuplja slijepe i slabovidne osobe i s lipovljanskog područja, i ove je godine izdvojila 5.000 kuna za potrebe programa edukacije slijepih i slabovidnih.

         Obilježavanje Dana bijelog štapa održano je u hotelu u Kutini, a malu svečanost ove udruge pratila je Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika Općine Lipovljani. Pružena je tako, još jedna, snažna podrška njihovom radu, za što je zahvalio Mario Merhaut, predsjednik ove Udruge slijepih, koji živi u Krivaju.

         Članovi Udruge slijepih, u jednosatnom programu, predstavili su programe i projekte koje provode kroz rad svoje udruge. Njihov ‘Mali kućni band’ zasvirao je i zapjevao nekoliko pjesama, a članice Glazbene škole pokazale su kako može dobro zvučati violina i glasovir.

Predstavljen je i novi, najsloženiji projekt ove udruge, a to su snimljene dvije zvučne knjige. U Udruzi slijepih osoba učlanjene su i dvije pjesnikinje, Kristina Semenjuk iz Novske i Jasna Fuček iz Kutine. Sredstvima, ali i radom samih članova ove Udruge, snimljene su dvije zvučne knjige ovih pjesnikinja. Svaka je predstavila svoju zvučnu knjigu, pa su prisutni mogli čuti dio snimljenih pjesama.

Svečano obilježavanje Dana bijelog štapa završilo je pjesmom o bijelom štapu, koju je napisala članica Kristina Semenjuk, a glazbeno obradili i otpjevali članovi banda. Najavljene su i nove radionice za članove Udruge.

Damir SMETKO