MLAĐI KNJIŽEVNIK ANTO PRANJKIĆ NA KNJIŽEVNOM SUSRETU U LIPOVLJANIMA

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, u ponedjeljak, 15. listopada Narodna knjižnica i čitaonica u Lipovljanima, započela je književnim susretom s mlađim književnikom Antom Pranjkićem, iz Zagreba, koji je svoje dvije zbirke priča za djecu predstavio učenicima 3. i 4. razreda lipovljanske Osnovne škole.

                Anto Pranjkić predstavio je priče iz knjiga ‘Leptir Božo’ i ‘Vrline i mane’. Neke basne je i pročitao kako bi u razgovoru s djecom osluhnuo kako su ih doživjeli.

                Učenici trećeg i četvrtog razreda raspričali su se s književnikom Antom Pranjkićem o mnogim važnim ljudskim vrlinama i manama, o kojima i sam autor piše kroz događaje u životinjskom svijetu, kako bi ih što vjernije približio mladim naraštajima. Školski sat namijenjen susretu s književnikom brzo je završio, a učenici obogaćeni novim životnim pričama vratili su se dalje na nastavu.

                Susret s književnikom, prvi je događaj, kojim je obilježen početak Mjeseca hrvatske knjige u Lipovljanima. Knjižničarka Marica Tisaj pripremila je tijekom trajanja Mjeseca knjige niz programa u Narodnoj knjižnici i čitaonici, pa poziva sve žitelje da posjete Knjižnicu i čitaonicu u Lipovljanima svakog radnog dana.

Damir SMETKO