MJEŠOVITI PJEVAČKI ZBOR „LIRA“ NA BOŽIĆNOM KONCERTU U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI

Mješoviti pjevački zbor „LIRA“ i pjevačka skupina Češke Besede iz Lipovljana Na poziv Predstavnika poljske nacionalne manjine grada Zagreba predstavili su se publici u zagrebačkoj katedrali  slovačkim odnosno češkim božićnim pjesmama. Koncertom božićnih pjesama održanom nakon večernje mise u nedjelju 11.siječnja u zagrebačkoj katedrali zaključeno je božićno vrijeme. Tijekom programa koji je trajao više od sat vremena bila je prilika čuti vrlo zanimljiv splet božićnih pjesama…

Hrvatske božićne pjesme izvodio je folklorni zbor KUD-a Bosiljak  iz Čučerja  uz tamburašku pratnju pod ravnanjem prof. Ambrozija Puškarića. Mješoviti pjevački zbor „Lira“ iz Lipovljana  uz klavirsku pratnju prof. Franje Rodića izveo je nekoliko slovačkih pjesama. Pjevačka skupina Češke Besede iz Lipovljana izvela je češke božićne pjesme uz pratnju svoje glazbene grupe. Ženska vokalna grupa „Wisla“- Poljske kulturne udruge „M. Kopernik“ iz Zagreba publici je predstavila poljske božićne pjesme.

Na kraju koncerta svaka pjevačka skupina je uz pratnju tamburaša KUD-a Bosiljak izvela kiticu „ Tihe noći“ na češkom, slovačkom, poljskom i hrvatskom jeziku. Koncert je završio zajedničkim pjevanjem „Narodi nam se Kralj nebeski“ uz pratnju tamburaša , a zborašima se pridružila i publika među kojima je bilo i diplomatskih predstavnika. (nz)

1-u katedrali1