MISNIM SLAVLJEM U SLUŽBU ŽUPNIKA U LIPOVLJANIMA UVEDEN TOMISLAV PAVLOVIĆ

U službu novog župnika župe u Lipovljanima, u nedjelju, 16. kolovoza uveden je velečasni Tomislav Pavlović, 44-godišnji svećenik požeške biskupije. On je za svećenika zaređen 1997. godine u Zagrebu, a posljednjih 10 godina vodio je župu Lukač, na području Virovitičko-podravske županije.

Svetom misom u župnoj crkvi sv. Josipa, koju je predvodio vel. Antun Čurković, kanonik požeškog Kaptola i izaslanik Antuna Škvorčevića, požeškog biskupa, vjernicima je predstavljen novi župnik. Pročitan je životopis novog župnika Tomislava Pavlovića i biskupov dekret o njegovom imenovanju za župnika župe Lipovljani, a imenovani župnik je na oltaru prisegnuo ispovijed vjere. Mladi župljani simbolično su darivali župnika te mu izrekli riječi dobrodošlice i ohrabrenja.

Župnik Tomislav Pavlović na dužnosti lipovljanskog župnika zamijenio je velečasnog Josipa Bogovića, koji je župnikom lipovljanske župe bio tijekom proteklih godinu dana. On je imenovan za župnika župe Rešetari.

Na misi uvođenja župnika u službu lipovljanske župe, kanonik Antun Čurković održao je dojmljivu propovijed o neprolaznosti vjere i potrebama žive crkve i njezinom vjerovanju, o potrebi molitve i zajedničkoj suradnji vjernika i svećenika.

Na kraju misnog slavlja svima je zahvalio lipovljanski župnik Tomislav Pavlović, a potom pročitao raspored bogoslužja za idući tjedan.

Damir SMETKO