Mateo Matoš prvak RH u hrvanju grappling načinom

Za uspješan kraj sezone 2013. pobrinuo se član ŠHGBV Lipovljani Mateo Matoš. U Virovitici je održano  prvenstvo RH u hrvanju grappling načinom pod patronatom FILE, svjetske hrvačke federacije na kojem je nastupilo 96 boraca iz 16 hrvatskih klubova, članica HGS-a. Nastupilo je i četiri natjecatelja iz Škole hrvačkih, grappling i 1-20131116_170915borilačkih vještina Lipovljani. U izrazito napornim borbama jedino je Mateo Matoš došao u priliku za osvajanje medalje, što je i uspio te je odličnim borbama osvojio naslov prvaka RH. Uspjeh je to veći što Mateo dolazi iz udaračkog športa Kickboxinga te mu je hrvanje dosad bilo slabije oružje.

Dan prije natjecanja u prostorijama društvenog doma Lipovljani održano je polaganje učeničkih pojaseva iz Kempo Karate-a. Nadzornik polaganja bio je Tomislav Vetina, majstor nositelj crnog pojasa 3.DAN, glavni ispitivač bio je Sensei Goran Jeličić, majstor nositelj crnog pojasa 4.DAN iz WKF, svjetske Karate federacije i predsjednik natjecateljskog odbora Karate saveza; a polaganje je vodio Shihan T.Rosy, majstor nositelj crnog pojasa 5.DAN Kempo Karatea. Polaganju žutog pojasa 5.kyu pristupili su Ivan Štrban, Teodor Fuljatić, Marko Pujić i Željko Pujić te su nakon odrađenih triju žutih kata te ippodgovaranja iz teorije Karatea te ispitu iz poznavanja japanskog jezika uspješno položili ispit i postali su nositelji prvog učeničkog pojasa. Petar Martić uspješno je položio ispit za 4.kyu tj. narančasti pojas.

Sensei Jeličić bio je strog, pravedan i nepopustljiv tako da su dva učenika ispit prošla tek iz drugog pokušaja no ipak je na kraju pohvalio mlade kempoke te ih podržao u daljnjem radu u toj plemenitoj borilačkoj vještini. Osobito je pohvalio šestogodišnjeg vrtičanca Ivana Štrbana koji je sve kate koje se sastoje od oko 50-tak pokreta odradio bez greške i oduševio ispitivača.

Članovi škole i preko praznika su radili na održavanju forme te radili na kondiciji a u prvom mjesecu počinju sa tečajevima samoobrane. Natjecateljska sezona započinje Kupom Balkana u Wushu-u koje se održava u Tuzli 7.-10.2.A 1.3. članovi kluba koji su ujedno i članovi Hrvatskog vojno-redarstvenog teama : Velisavljević(HV), Moharoš(HV), Šubr(MUP) i Badalić(civilne strukture) nastupiti će na međunarodnom vojno-redarstvenom Kupu u samoobrani i bliskoj borbi kojeg organizira Fakultet redarstvenika Republike Mađarske. (T.Rosy)