MASKENBAL U OSNOVNOJ ŠKOLI U LIPOVLJANIMA

Maskenbalom učenika razredne nastave u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, na sam fašnik, u utorak, 4. ožujka obilježeno je pokladno vrijeme. Dvjestotinjak učenika u pratnji svojih učiteljica u školskoj sportskoj dvorani, pjesmom i plesom izvelo je jednosatni program, nakon čega su se svi zajedno zabavljali uz glazbu i pripremljene krafne.

Kao i svake godine maske su bile zanimljive i maštovite. Povorku maškara predvodili su pačići, a slijedili su ih satovi, prinčevi, note, karatisti, kolačići, klaunovi, štrumfovi, kukuruzi i zaljubljena srca. Bilo je tu i drugih pojedinačnih maski, koje su se, također, zabavljale u školskoj dvorani. Povorku malih maškara, njihov ples i zabavu pratio je i veliki broj roditelja, baka i djedova i svih ljubitelja maskenbala.

Udruga žena ‘Ruže’ iz Lipovljana u suradnji s Osnovnom školom Josipa Kozarca, a uz potporu Općine Lipovljani, pripremila je za sve sudionike i njihove pratitelje slatke i tople krafne, tradicionalni kolač koji prati fašnik i maškare. Podjelom krafni završio je veseli i maštoviti maskenbal učenika nižih razreda lipovljanske Osnovne škole.      (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA