MALONOGOMETNA EKIPA PILJENICA – POBJEDNIK NOĆNOG ‘TURNIRA ULICA I MJESTA’


MALONOGOMETNA EKIPA PILJENICA SENZACIONALNI POBJEDNIK NOĆNOG ‘TURNIRA ULICA I MJESTA’

 

            Na krilima navijača, koji su organizirano došli podržati svoje igrače, malonogometna ekipa Piljenice, senzacionalni je pobjednik ovogodišnjeg ljetnog, noćnog, malonogometnog turnira ‘Ulice i mjesta općine Lipovljani’ čije je završetak bio u nedjelju, 25. kolovoza na ‘Lipovljanskim susretima 2013.’ U finalu su pobijedili ekipu Kraljeva Velika i zasluženo osvojili pehar prvaka.

Noćni malonogometni turnir ove se godine igrao od početka kolovoza svaki petak i subotu. Sudjelovalo je 10 ekipa koje su podijeljene u dvije skupine. Nakon razigravanja po skupinama, po kup sistemu se došlo do finalista i ekipa koje će igrati utakmicu za 3. mjesto, još u subotu, 17. kolovoza.

Završnica turnira odigrana je u školskoj sportskoj dvorani, a najprije su ekipe Kolodvorske ulice i ulica Balkana odigrale utakmicu za 3. mjesto. Nakon početnog izjednačenog rezultata, na kraju je pobijedila ekipa Kolodvorske ulice sa 6:3.

Finale je bilo odigrano u iznimno sportskoj atmosferi u kojoj su malonogometne ekipe Kraljeve Velike i Piljenica imale svoje bučne navijače. Utakmica je protekla u sjajnom navijačkom okruženju, koje se može svrstati uz bok velikih turnira i sportskih priredbi.

Sama utakmica bila je borbena i zanimljiva i nakon vodstva ekipe Kraljeva Velika od 1:0, pred kraj susreta ekipa Piljenica uspjela je izjednačiti, a na kraju postići i pobjedonosni gol, te postati pobjednik turnira. Zanimljivo je da je član pobjedničke ekipe Piljenica i Dario Šimić, župnik lipovljanske župe sv. Josipa, koji je taktikom, a po potrebi i igrom, dao veliki doprinos pobjedi. Piljenice nemaju organizirani nogometni klub, nemaju ni pravo malonogometno igralište, ali, očito je, imaju nogometaše koji dobro igraju mali nogomet, bez obzira na pomoć sa strane.

– Eto, sada ćemo morati izgraditi malonogometno igralište i u Piljenicama – rekao je Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika Općine Lipovljani, prilikom svečane dodjele pehara na kraju odigranog turnira, čestitajući pobjednicima iz Piljenica.

Nakon izlaska iz svlačionica pobjednike malonogometnog turnira ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’ bučno i radosno dočekali su najvjerniji navijači, članice udruge ‘Mlinarice’ te ih počastile pićem, pecivima i kolačima. Slavlje je potrajalo, a igračima su se na pobijedi zahvalili župnik Dario Šimić i Olivera Letvenčuk, predsjednica Udruge žena ‘Mlinarice’, u čijim su majicama nogometaši i igrali.

Ovogodišnji malonogometni turnir potvrdio se kao vrlo dobar i zanimljiv program ‘Lipovljanskih susreta’, s velikim brojem gledatelja i jednom novom dimenzijom sportskog nadmetanja.     (D. SMETKO)