LOVAČKO DRUŠTVO ‘SRNJAK’ ODRŽALO GODIŠNJU SKUPŠTINU

Lovci Lovačkog društva ‘Srnjak’ iz Lipovljana održali su redovnu godišnju Skupštinu u nedjelju, 4. ožujka u Društvenom domu u Krivaju. Na dnevnom redu imali su redovna godišnja izvješća, a zaslužnim lovcima dodijeljena su i priznanja Hrvatskog lovačkog saveza.

                Organizirano lovstvo već 78 godina uspješno djeluje na području općine Lipovljani. U Lovačkom društvu ‘Srnjak’ učlanjen je 61 lovac, a na Skupštini je bilo prisutno 34 člana društva. Godišnju Skupštinu vodio je Damir Kojnok, predsjednik Lovačkog društva, a članovima su podnijeta izvješća o radu Izvršnog odbora društva, izvještaj lovnika, izvještaj blagajnika i Nadzornog odbora društva.

                Od lovnika se moglo čuti da se u lovištu kojim raspolaže ovo lovačko društvo povećao broj grabežljivaca, odnosno lisica i čagljeva, a da zbog toga pad broj srneće divljači. U prošloj godini LD ‘Srndać’ iz Lipovljana imao je ukupni prihod od 98.303 kune, a ukupne troškove 90.054 kune.  Za ovu godinu planiraju financijske prihode u visini 121.000 kuna, a od ove godine članarina je 800 kuna.

                Uspješan rad Lovačkog društva u prošloj godini, na Skupštini je pohvalio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je uz Tomislava Lukšića, predsjednika Općinskog vijeća općine Lipovljani bio prisutan na ovoj redovnoj godišnjoj Skupštini.

                Na kraju Skupštine lovci su postavljali pitanja vezana uz zaštitu lovišta i prirode u njihovom lovištu, o uređenju prilaznih putova, te o nastojanju i poslovima uređenja lovačke kuće u Fratrovom jarku.

                Ovogodišnja redovna Skupština Lovačkog društva ‘Srnjak’ iz Lipovljana završila je podjelom odstrijeljenih lovačkih trofeja i odlikovanja članovima društva.

Hrvatski lovački savez odlikovao je 6 lovaca LD ‘Srnjak’ iz Lipovljana. Lovačko odlikovanje III. reda dodijeljena su Antunu Fumiću, Damiru Kojnoku, Siniši Nađu i Vilku Vincentu. Lovačko odlikovanje II. reda dobio je Tihomir Matešić, a lovačko odlikovanje I. reda Hrvatskog lovačkog saveza primio je Nikola Radinović iz Kraljeve Velike.

Nakon održane Skupštine lovci su nastavili zajedničko druženje uz lovački gulaš.

Damir SMETKO