Lovački gulaš na ‘Susretima’ kuhali članovi 10 društava

         Kao i dosadašnjih godina, u nedjelju, trećeg dana ‘Lipovljanskih susreta’, održava se natjecanje lovačkih društava u kuhanju lovačkog gulaša. Ove godine na poziv domaćeg lovačkog društva LS ‘Srnjak’ iz Lipovljana, na natjecanje se odazvalo 10 društava s područja Sisačko-moslavačke županije, a gulaš koji su pripremali, nakon ocjenjivanja podijeljen je među posjetiteljima ‘Lipovljanskih susreta’.

         Komisija na čelu s Ivanom Doležalom, ocjenjivala je pripremljeni gulaš, a ocjene su bile jako visoke. Nagrade za prva tri mjesta uručio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Organizacijskog odbora LS 2019. On se srdačno svim lovcima i lovačkim društvima zahvalio za sudjelovanje u natjecanju i čestitao na osvojenim nagradama.

         Najbolji gulaš na ‘Lipovljanskim susretima 2019.’ skuhali su članovi Lovačkog društva ‘Posavski lovac’ iz Krapja. Drugo mjesto pripalo je članovi Lovačkog društva ‘Jelen’ iz Novske, a treće mjesto članovima Lovačkog društva iz Banove Jaruge. Svi ostali su dobili Zahvalnice i prigodne poklone TZ općine Lipovljani.

Članovima domaćeg Lovačkog društva ‘Srnjak’ posebno je zahvaljeno na organiziranju natjecanja, i za odličan gulaš koji su pripremili na zadovoljstvo posjetitelja ‘Susreta’ i ljubitelja čorbanca.

Damir SMETKO