‘LIPOVLJANSKI SUSRETI 2015.’ ODRŽAT ĆE SE OD 21. DO 23 KOLOVOZA

‘Lipovljanski susreti’ ove će se godine održati od 21. do 23. kolovoza, četvrti vikendi u mjesecu, a trajat će tri dana, od kojih će subota, 22. kolovoza pružiti najraznolikiji program.

Priprema za ovogodišnje ‘Lipovljanske susrete’ već uvelike traje. Održane su dvije sjednice organizacijskog odbora, na čijem je čelu Mario Ribar, općinski načelnik. Uz organizacijski odbor formirani su i pododbori koji pripremaju detaljni program ‘Lipovljanskih susreta 2015.’ Kao i prijašnjih godina, prvog dana, u petak, 21. kolovoza započinju ‘Lipovljanski susreti’, a program će obilježiti ‘Zemlja partner ‘Lipovljanskih susreta’. Ove godine to će biti Češka Republika. Večernji program planiran je za mlade uz renomirane glazbene izvođače.

U subotu je najviše programa, predstavljaju se predstavnici nacionalnih manjina, kroz štandove i na glavnoj pozornici, u poslijepodnevnim satima će se održati okrugli stol na temu nacionalnih manjina, kao znanstveni segment Lipovljanskih susreta, a na večer se očekuje kvalitetan kulturno-umjetnički program, te  gostovanje renomiranog izvođača za sve posjetitelje.

Treći dan ‘Lipovljanskih susreta 2015.’ uobičajeno je sportski dan, a ove godine je novitet, da će se u sklopu nedjelje održati i ‘Vatrogasni izazov’, koji se do sada održavao u Lipovljanima početkom lipnja, kao dio ‘Susreta’. Program se priprema detaljno, a kompletan program do sredine lipnja.

‘Lipovljanski susreti’ manifestacija su koja se većinski financira pokroviteljstvima i sponzorstvima, stoga ostaje još dosta posla na ugovaranju financiranja manifestacije, te detaljiziranju programa ‘Susreta’, te planiranju marketinških aktivnosti. (Damir SMETKO)