KUGLAČI ‘SLAVONCA’ JESENSKI SU PRVACI U 3. HRVATSKOJ KUGLAČKOJ LIGI – SJEVER, ZONA BJELOVAR

Kuglači KK ‘Slavonac’ iz Lipovljana, već su kolo prije kraja jesenskog dijela prvenstva, osigurali naslov prvaka polusezone u 3. HKL-sjever, zona Bjelovar. Natjecanje je završeno 11. prosinca, u ligi u kojoj se natječe još 6 klubova iz Siska, Jasenovca i Bjelovara. Ekipa ‘Slavonca’ ostvarila je 5 pobjeda i jedan poraz, a zbog boljeg omjera u setovima, za dlaku su osvojili naslov jesenskog prvaka, ispred ekipe ‘Poštara’ iz Bjelovara, koja također ima 5 pobjeda i jedan poraz.

                Osvajanje 1. mjesta u jesenskom dijelu prvenstva, pravi je mali podvig kuglača ‘Slavonca’. Njihov rad u protekle 4 godine nije nimalo lagan, jer je sredinom prosinca 2012. godine izgorjela kuglana u centru Lipovljanima, a time je postao vrlo složen rad kuglačkog kluba, kojemu je kuglana bila dom, mjesto treninga i natjecanja. Izgubili su mjesto za natjecanje, ali i sjedište kluba. Prostorije kluba od tada imaju kod Udruge ratnih veterana u Lipovljanima, a treninge i utakmice, kao domaćini, igraju u Novskoj.

Sve ih to dodatno košta, ali ljubav prema kuglanju i ostvarivanju uspjeha u ovom zahtjevnom sportu, daje im vjetar u leđa i podstrek za rad.

                U jesenskom dijelu prvenstva kuglači ‘Slavonca’ pobijedili su ekipe: ‘Zanatliju SI II’ sa 7:1, ‘Jedinstvo’ sa 6:2, ‘Bilogoru’ sa 6:2, ‘Sisciju’ sa 6:2 i ekipu ‘Stolara’ sa 5:3, a izgubili su u gostima kod ekipe ‘Poštara’ s 5:3, njihovog glavnog konkurenta za vrh tablice 3. Hrvatske kuglačke lige – sjever, zona Bjelovar.

                Za ekipu ‘Slavonca’ ove jeseni kuglali su: Darko Miško, Danilo Herić, Goran Musij, Neven Hinić, Dubravko Mihalić, Željko Vacula, Antonio Sajko, Robert Repinc i Matteo Miško.

Ekipa ‘Slavonca’ iz Lipovljana ‘prezimiti’ će na 1. mjestu 3. kuglačke lige, a onda se na proljeće nadaju još boljim igrama i osvajanju prvenstva. Dobro je što se prvenstvo nastavlja odmah poslije Nove godine, dok su igrači u formi. Nadaju se, u KK ‘Slavonac’ i dobroj potpori Općine Lipovljani, koju dobrim kuglanjem, što je u Lipovljanima dugogodišnja tradicija, i pobjedama odlično promoviraju.

TABLICA

 jesenskog djela prvenstva 3. HKL-sjever, zona Bjelovar

  1. SLAVONAC                        6 5 0 1  10
  2. POŠTAR                              6 5 0 1  10
  3. SISCIA                                 6 4 0 2    8
  4. JEDINSTVO                        6 2 1 3    5
  5. ZANATLIJA SI II                 6 2 1 3    5
  6. BILOGORA                         6 1 0 5    2
  7. STOLAR                              6 1 0 5    2 

Damir SMETKO