KUGLAČI SLAVONCA IZ LIPOVLJANA POSTALI PRVACI 3. HKL ŠTO IM JE DONIJELO ULAZAK U 2. LIGU

Kuglači KK Slavonac iz Lipovljana, nakon doigravanja, u nedjelju, 9. travnja osvojili su prvo mjesto u 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi –zona Bjelovar, a time i plasman u viši rang, u 2. HKL – sjever, u kojoj će nastupati od jeseni. Ovaj, povijesni uspjeh lipovljanskog ekipnog sporta, ostvaren je u dosta složenoj situaciji za klub i igrače, jer je kuglački sport u Lipovljanima, katastrofalnim požarom kuglane u prosincu 2012. godine zadobio vrlo težak udarac.

                Nakon nekoliko godina uspješnog kuglanja u 3. kuglačkoj ligi, zona Bjelovar, igrači Kuglačkog kluba Slavonac iz Lipovljana, upoznali su svoje protivnike, procijenili njihove mogućnosti i prošle jeseni, na početku kuglačke sezone odlučili osvojiti prvo mjesto i pokušati se plasirati u viši rang. Uz ekipe iz Bjelovara i Siska, jedina su ekipa s ovog područja koja se natječe u 3. ligi, zona Bjelovar. Jesenski dio prvenstva, nakon 6 utakmica, završili su na provom mjestu, a proljetni dio prvenstva, uz jedan poraz, kao drugoplasirani. S te pozicije, zajedno s ekipama plasiranim do 5. mjesta, krenuli su u doigravanje.

                U direktnom okršaju, s jedinim konkurentom, ekipom KK Siscia iz Siska, u nedjelju, 9. ožujka na novljanskoj kuglani, pobijedili su Sisčane, osvojili 1. mjesto i plasman u 2. Hrvatsku kuglačku ligu.

Ekipa ‘Siscia’, koja je uoči zadnjeg kola imala jedan bod prednosti, pobijeđena je rezultatom 6:2, sa 130 čunjeva razlike (3085:2955), a svi igrači ‘Slavonaca’ dali su sve od sebe kako bi ostvarili ovaj povijesni uspjeh lipovljanskog sporta.

                Najvrjednija i najslađa pobjeda ostvarena je u Novskoj na kuglani, na kojoj KK Slavonac igra kao domaćin jer je lipovljanska kuglana potpuno izgorjela u požaru. Za prvake 3. HKL – zona Bjelovar, ekipu Slavonaca, u pobjedničkoj utakmici igrali su: Željko Vacula, Goran Musij, Danilo Herić, Neven Hinić, Antonio Sajko i Darko Miško.

                   Na kraju utakmice, Ivan Hećimović uručio je ekipi Kuglačkog klub ‘Slavonac’ pobjednički pehar i svakom igraču zlatnu medalju, a kuglačima ‘Siscie’ srebrne medalje. Igrači Slavonca veselo su proslavili ovaj vrlo značajni uspjeh, nakon čega slijede pripreme za natjecanje u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi – sjever, za koju će se morati igrački pojačati, ali osigurati i veća financijska sredstva.

Damir SMETKO