KUGLAČI ‘SLAVONCA’ IZ LIPOVLJANA KRENULI U NOVU SEZONU NATJECANJA U 2. HRVATSKOJ KUGLAČKOJ LIGI

Kuglači ‘Slavonca’ iz Lipovljana započeli su novu prvenstvenu sezonu u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi – sjever, a to im je druga sezona u tom visokom rangu natjecanja, što je jedan od najznačajnijih uspjeha lipovljanskog sporta, jer za ekipu igraju uglavnom domaći igrači – Lipovljanci.

                Prvo kolo odigrano je u nedjelju, 30. rujna, gdje je KK ‘Slavonac’ gostovao u Novskoj, kod ekipe ‘Slavonija’ iz Novske. Od nešto mlađih kuglača izgubili su rezultatom 1:7, na kuglani na kojoj treniraju i budu domaćini tijekom natjecateljske sezone, s obzirom da je kuglana u Lipovljanima izgorjela.  

                U drugom kolu na kuglani u Novskoj ugostili su ekipu ‘Cesta’ iz Varaždina. Na žalost, i tu utakmicu su odigrali nešto slabije od očekivanja, i za svega 29 čunjeva izgubili s rezultatom 3:5. To samo pokazuje da su ekipe u 2. ligi vrlo kvalitetne, da se ‘Slavonac’ mora još malo uigrati i bolje krenuti u utakmice.

                U ovoj prvenstvenoj sezoni za KK ‘Slavonac’ iz Lipovljana bacaju: Darko Miško, Danilo Herić, Goran Musij, Robert Repinc, Dino Herić, Željko Vacula, Neven Hinić, Ratimir Đumlijan, te na dvojnu registraciju Antonio Sajko i Martin Ćurić.

U ligi je 10 ekipa, a lipovljanski uspješni kuglači moraju putovati tijekom natjecateljske sezone sve do Koprivnice, Zaboka, Varaždina i Čakovca, odakle su im sve protivnici u 2. ligi-sjever. Za troškove natjecanja treba im više od 40.000 kuna. Općina Lipovljani pomaže im s 30.000 kuna godišnje, a ostala sredstva namaknu kod sponzora kluba. Cilj je, naravno, opstati u ovom rangu natjecanja s plasmanom do sredine tablice, ako bude sportske upornosti i sreće.

Velika im je želja i započeti rješavati pitanje kuglane u Lipovljanima, koju smatraju presudnom za dobar natjecateljski rezultat i uspješan rad kuglačkog kluba u budućnosti.

Damir SMETKO