KPD „Karpati“ razigrano i veselo dočekali Sv.Nikolu

Tradicionalno darivanje povodom sv.Nikole u prostorijama Kulturno-prosvjetnog društva „Karpati“ i ove je godine 11.prosinca, razveselilo mlađu plesnu skupinu KPD Ukrajinaca  „Karpati“ iz Lipovljana i učenike ukrajinskog  jezika iz OŠ“Josip Kozarac“.

Nadasve veseo i razigran bio je doček sv.Nikole koji je protekao u umjetničkom duhu uz recitaciju pjesme i izvođenje ukrajinskog plesa „Kozačok“.

Nakon izvedenog programa, sv.Nikola je svojim dolaskom razveselio male plesače, a kako su djeca bila čitavu godinu dobra, vrijedna i marljiva, Krampusu je strogo zabranio dolazak.

Darivanje djece, od 6-te, pa sve do 12-te godine starosti, u KPD „Karpati“ je duga tradicija, koja je uspješno nastavljena i ove godine.

Podijeljena su 22 poklon paketića, što dokazuje kako se u „Karpatima“ povećao broj djece zahvaljujući obnovljenoj plesnoj skupini.

Prije prigodnog domjenka i ugodnog druženja, Ivan Semenjuk, predsjednik KPD „Karpati“ i Mirko Fedak, član ukrajinskog vijeća, pozvali su sv.Nikolu i darivanu djecu na zajedničko fotografiranje za uspomenu i dugo sjećanje na lijepo druženje i nagrađenu dječju dobrotu koja se itekako isplatila.

(m.p.k.)