KOMEDIJA U IZVOĐENJU ‘BESKUĆNIKA’ IZ KUTINE NASMIJALA GLEDATELJE U LIPOVLJANIMA

Bogati kulturni program uz Dan općine, škole i župe Lipovljani, upotpunila je i kazališna predstava, odigrana u nedjelju, 16. ožujka navečer. Komedija u 3 čina ‘Europa u selu Kruškovcu’, prof. Ante Juretića, izveli su članovi KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAamaterske glumačke družine ‘Beskućnici’ iz Kutine.

Kako su dolazak Europske unije u nekim, nama bliskim,  ruralnim dijelovima Hrvatske zamišljali neki naši poduzetnici, razgovorom, glumom i komičnim zapletima pokazali su članovi kutinskih ‘Beskućnika’. Kroz likove u Kruškovcu oraspoložili su i nasmijali gledatelje u Društvenom domu u Lipovljanima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kako su amaterski glumci ‘Beskućnici’ u Lipovljanima gostovali u dogovoru s Udrugom umirovljenika općine Lipovljani, na njihovom gostovanju zahvalili su im, prije predstave, Miroslav Horvat, predsjednik Udruge umirovljenika, i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani. Posebno su im zahvalili za gostovanje u okviru

EuKruskovcu (2)programa za Dan općine Lipovljani čime su uveličali 7-dnevni program organiziran tim povodom u Lipovljanima.

Dolazak ‘Europe u selo Kruškovac’ još jedna je vrlo uspjela komedija iz pera kutinskog profesora Ante Juretića i ‘njegovih’ ‘Beskućnika’. O hrvatskim poduzetnicima, koji uglavnom to i nisu, njihovim manipulacijama i manevrima, obiteljskim i javnim poslovima na kojima se da zaraditi preko tuđih leđa, posebno preko svojih bliskih prijatelja, progovoreno je na lak, smiješan i zabavan način. Tri polusatna čina projure brzo uz šalu i smijeh, uz osjećaj da smo neki dio događanja u predstavi i sami već iskusili.

Glumci ove amaterske predstave, ali i sama komedija, pobrali su u Lipovljanima velik pljesak, kao nagradu za pruženu radost i zabavu. Poslije predstave nastavljeno je druženje ‘Beskućnika’ i članova Udruge umirovljenika na kraćem domjenku u prostorijama umirovljenika. (D. SMETKO)

Fotografije u galeriji

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

EuKruskovcu (3) EuKruskovcu (4)