KNJIŽNICA U LIPOVLJANIMA SRIJEDOM POPODNE NUDI ZANIMLJIVE SADRŽAJE

Narodna knjižnica i čitaonica u Lipovljanima nakon ljetnog programa, te sudjelovanja u organizaciji ‘Lipovljanskih susreta 2015.’, nastavlja svoje stale aktivnosti za članove knjižnice, ali i sve ostale sumještane. Veći broj književnih događaja lipovljanska Narodna knjižnica pripremila je za ‘Mjesec hrvatske knjige’, koji traje od 15. listopada do 15. studenog ove godine, a zanimljive sadržaje nude svake srijede u popodnevnim satima.

Knjižnica i čitaonica u Lipovljanima radi kroz tjedan u dopodnevnim satima, od 7.30 do 15.30 sati, a samo srijedom radi u popodnevnim satima od 11.30 do 19.30 sati. Kako bi i zaposleni sumještani mogli dolaziti na razne programe Narodne knjižnice i čitaonice, do kraja 2015. godine dogovorene su zanimljive aktivnosti koje će se odvijati samo srijedom.

Tako će se svake srijede u rujnu, listopadu, studenom i prosincu u Knjižnici i čitaonici, s početkom u 13 sati, organizirati predavanje ‘Podrška u dojenju’, čija je voditeljica Đurđica Vidmarović, medicinska sestra Doma zdravlja. Prisustvovanje predavanjima za sve dojilje je besplatno.

Svake srijede, s početkom u 17 sati biti će organizirano kompjutersko opismenjavanje odraslih, čiji će voditelj biti mladi sumještanin Zoran Gaćeša. Prijave su u toku, a osnove kompjuterskog opismenjavanja Knjižnica u Lipovljanima organizira besplatno za sve svoje članove, koji bi željeli naučiti raditi na računalu.

Svake srijede od 18 sati svi zainteresirani za društvene igre mogu doći na upoznavanje i učenje igre GO. Školu misaone igre GO vodit će prof. Branko Odobašić, a mogu se uključiti sve generacije, od predškolske djece, do umirovljenika. Predavanja i igra za sve posjetitelje su besplatni, jedini uvjet je da ste član Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima. Novi članovi se u Narodnu knjižnicu i čitaonicu u Lipovljanima mogu upisati tijekom cijele godine.

Damir SMETKO