KNJIŽNICA ORGANIZIRALA I RADIONICU IZRADE BOŽIĆNIH UKRASA

Kreativna radionica izrade božićnih ukrasa održana je u srijedu, 2. prosinca u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima. Vodila ju je Jadranka Del Ponte, knjižničarka iz kutinske Gradske knjižnice, koja ima 35 godina iskustva u takvim vještinama. Nakon višesatne radionice, na kojoj se uči nekoliko načina izrade ukrasa, izrađeni radovi biti će izloženi u knjižnici, a moći će se pogledati u radno vrijeme.

Na radionici je sudjelovalo 10-tak osoba, koje su učile izrađivati božićne ukrase na nekoliko načina. Najprije se krenulo s najjednostavnijim ukrašavanjem stiropornih kuglica salvetnom tehnikom, a nastavljeno je ukrašavanjem uporabnih predmeta: tanjura, šalica i čaša. U drugom dijelu radionice nastavljeno je izrađivanje bidrmajer kuglica od platna i ukrasnih traka, utiskivanjem platna u stiropor kuglice.

Zainteresirane kreativne žene još čeka i treći dio radionice, šivanje ukrasa od filca. Taj dio bit će učenje izrade božićnih ukrasa na starinski način kada se od platna, ukrasnih traka, čipki, biserčića i ostalih sitnica izrađuju ukrasa u obliku kuglica, srca, čizmica, konjića i stavljaju na bor.

U tjednu prije Božića, i tijekom božićnih blagdana, nakon svih izrađenih ukrasa, zainteresirani će moći pogledati izložbu svega izrađenoga, u narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima.

Damir SMETKO