Knjižnica Lipovljani – književni susret

Utorak je 10. lipnja 2014. u knjižnici je veoma živo. Stigli su učenici četvrtog razreda Područne škole Voloder u pratnji autorice knjige“ Najbolja prijateljica“, urednik  Dragutin Pasarić , učiteljica i knjižničarka iz Osnovne škole Popovača gospođa Marija Bilić- Vrcić. Uskoro su stigli svi učenici i učiteljice nižih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Lipovljani. Prije početka razgovora o zbirci poezije koja je u tisku učenici Osnovne škole Lipovljani razgledali su izložbu ilustracija koje će biti u knjizi. Učenici iz Volodera  prijateljima iz Lipovljana pripremili su recital. Iako je bilo sparno jutro svi su se ugodno i lijepo osjećali u prostoru knjižnice koji će u budućnosti biti namijenjen njihovu uzrastu.

Dogovorena je suradnja između Osnovne škole Josipa Kozarca Lipovljani i Područne škole Voloder, slijedeći susret biti će na Voloderskim jesenima.

Kroz prekrasan stogodišnji park uputili smo se u Spomen sobu Josipa Kozarca, svi su razgledali eksponate koji su pohranjeni u sobi, pomno su slušali svaku riječ koju im je uputio Dragutin Pasarić

Nakon toga uputili smo se Slovački etno dom u Željanskoj ulici.  Razgledali smo sve prostorije etno kuće, nije im bilo jasno kako se u prošlosti u tako skučenom prostoru živjelo.

Na kraju je slijedilo upisivanje u Pametnu knjigu ili knjigu utisaka koja ostaje za vječnost.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG S