IZVRŠENA PRIMOPREDAJA IZVRŠNE VLASTI U OPĆINI LIPOVLJANI

U prostorijama Općine Lipovljani, nakon potvrde i objave konačnih rezultata izbora za načelnika i Općinsko vijeće, u petak, 26.05.2017.godine u Općinskoj vijećnici izvršena je primopredaja dužnosti Općinskog načelnika od strane Maria Ribara, koji je načelnički mandat obnašao posljednjih 8 godina, novoizabranom načelniku Nikoli Horvatu.

Nakon kratkih razgovora, dosadašnji načelnik i novoizabrani načelnik potpisali su Izvješće i Zapisnik u postupku primopredaje izvršnih ovlasti u Općini Lipovljani, kojim su dobili informacije o stanju blagajne, obveza i potraživanja općine, kao i stanja u komunalnim poduzećima, te Turističkoj zajednici Općine Lipovljani.

Primopredaji ovlasti prisustvovali su i dosadašnji zamjenik načelnika Tomislav Lukšić, te novoizabrana zamjenica načelnika Ljiljana Tomić.

Dosadašnji načelnik Mario Ribar ukratko je upoznao novoizabranog načelnika i njegovu zamjenicu sa tekućom problematikom Općine, te im ponudio im svaku svoju pomoć, osobito u prvim danima, ako to bude potrebno.

Isto tako, zahvalio se svim suradnicima, predstavnicima i predsjednicima udruga, te posebno svim sumještanima na suradnji, čime je jednim zajedništvom napravljen iskorak u stvaranju pretpostavki za izgradnju infrastrukture, gospodarski razvoj, a time i kvalitetniji život svih naših sumještana. Naglasio je u svom završnom obraćanju javnosti kao načelnika, da mu je bila velika obveza, još veća odgovornost, ali prije svega i iznad svega, velika čast biti načelnikom Općine Lipovljani u proteklih osam godina.

Nikola Horvat i Ljiljana Tomić tako su preuzeli nove funkcije i dužnosti i već su odmah nakon primopredaje preuzeli konkretne zadatke po pitanju sastanaka sa strankama, te organizaciji sastanaka sa investitorima zainteresiranim za ulaganja u Općinu Lipovljani.

Rasteri rezultata po biračkim mjestima