IZLOŽBOM FOTOGRAFIJA ‘ŠUMA OKOM ŠUMARA’ ZAPOČELI ‘DANI JOSIPA KOZARCA’ U LIPOVLJANIMA

Damir Miškulin, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva, ogranak Zagreb, prigodnim riječima otvorio je izložbu fotografija ‘Šuma okom šumara’, čime su započeli ovogodišnji ‘Dani Josipa Kozarca’ u Lipovljanima, a koji se organiziraju u okviru obilježavanja Dan općine, škole i župe u Lipovljanima. Izložba je postavljena među knjigama narodne knjižnice i čitaonice, gdje je u petak,18. ožujka održan i ostali program Dana Josipa Kozarca.

Sve prisutne na otvorenju izložbe fotografija, koja četvrtu godinu za redom gostuje u Lipovljanima, pozdravio je, u ime domaćina Josip Krajči, predsjednik Odbora za pripremu dana Josipa Kozarca u Lipovljanima. O svečarskim danim u Lipovljanima, uz blagdan sv. Josipa, zaštitnika župe i općine Lipovljani prisutnima je govorio Tomislav Lukšić, zamjenik općinskog načelnika.

Tridesetak je panoa izloženih fotografija hrvatskih šumara na kojima se podjednako prikazuje biljni i raznovrsni životinjski svijet naših šuma. Da ugođaj bude još upečatljiviji, a otvorenje još svečanije, Matea Dujić, učenica lipovljanske Osnovne škole Josipa Kozarca izvela je ulomak monodrame ‘Biser Kata’.

Nakon obilaska postavljene izložbe, svi gosti i sudionici IV. Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima nakon toga su obišli i upravnu zagradu Šumarije Lipovljani, razgledali drvenu skulpturu Josipa Kozarca, te obišli Spomen sobu Josipa Kozarca u podrumu upravne zgrade, gdje su izloženi predmeti i radovi koji podsjećaju na 10-to godišnji boravak šumara i književnika Josipa Kozarca u Lipovljanima.

Damir SMETKO