IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ‘ŠUMA OKOM ŠUMARA’ IZLOŽENA PO 6. PUTA U LIPOVLJANIMA

Izložba fotografija ‘Šuma okom šumara’ po 6. puta izložena je u Lipovljanima, u galerijskom prostoru Narodne knjižnice i čitaonice. Priređena je u okviru programa VI. Dana Josipa Kozarca, u programu za Dan općine, škole i župe Lipovljani.

                Svečano otvorenje priređeno je u petak, 16. ožujka. Sve goste, šumare, učesnike znanstveno stručnog skupa uz Dane Josipa Kozarca, općinsko čelništvo na čelu s Nikolom Horvatom, načelnikom općine Lipovljani, njegovom zamjenicom Ljiljanom Tomić i predsjednikom Općinskog vijeća Tomislavom Lukšićem, a potom i izvođače programa, pozdravio je Josip Krajči, predsjednik Organizacijskog odbora Dana Josipa Kozarca.

                O tradiciji izlaganja fotografija šumara, u Lipovljanima, u kojima je 10 godina radio i Josip Kozarac, prisutnima je govorio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani. Prigodno, dijelove Kozarčeve pripovijetke ‘Slavonska šuma’ čitali su i recitirali učenici Osnovne škole iz Lipovljana: Nikolina Levenčuk, Lena Repinc, Luka Matešković i Ema Franić.

Ovogodišnju izložbu predstavio je Damir Miškulin, u ime Hrvatskog šumarskog društva i voditelj Uprave šuma –podružnice Zagreb. Zaželio je da se povezanost fotografija šumara diljem Hrvatske i Lipovljana nastavi i ubuduće, nakon čega je izložbu proglasio otvorenom.

                Zbog nedostatka prostora, u Lipovljanima nisu izložene sve fotografije 13. izložbe fotografija ‘Šuma okom šumara’. Od autora fotografija na otvaranju izložbe bila je Tatjana Đuričić Kuric iz Križevaca, a među izloženim fotografijama bila je i pohvaljena fotografija šumara Zdravka Mišića iz Rajića (Novska).  

Damir SMETKO