IVICA MIHINAC IZ KRALJEVE VELIKE OSTVARIO JE NAJBOLJI ULOV NA NATJECANJU RIBOLOVACA ‘ŠARANA’

Športsko-ribolovno društvo ‘Šaran’ iz Lipovljana, svoje česte aktivnosti, nastavilo je organiziranjem godišnjeg društvenog natjecanja u lovu ribe na plovak, za sve članove društva, u tri kategorije. Trosatno natjecanje održano je na vlastitim vodama kod Gradine, u nedjelju, 9. rujna.

                U konkurenciji kadeta natjecalo se 8 najmlađih ribolovaca ‘Šarana’. Pobijedio je Luka Stublija iz Brestače s najviše ulovljene ribe, a drugo mjesto osvojio je Sebastijan Liščinski. Treći najbolji ulov imao je Mario Babić. Svi oni dobili su medalje i vrijedne poklone od ‘Šarana’, koje su im uručili Veljko Lisac, tajnik društva i Josip Hudec, predsjednik ‘Šarana’.

                U kategoriji žena najbolji ulov imala je Ana Krajči iz Lipovljana. Drugo mjesto osvojila je Vikica Jajetić, a treće mjesto Božica Capan. I njima su čelnici ‘Šarana’ uručili medalje i vrijedne poklone.

                U kategoriji seniora, najjačoj konkurenciji u ‘Šaranu’, premoćno je pobijedio Ivica Mihinac, iz Kraljeve Velike, s velikim ulovom šarana. Drugo mjesto osvojio je Ivan Domitrović, a treće mjesto Tomislav Hudec. Zanimljivo je da je četvrto mjesto, među 25 natjecatelja, osvojio Josip Hudec, predsjednik društva, koji je u ime ‘Šarana’, najboljim ribolovcima dodijelio medalje i vrijedne poklone ribičkog pribora. Društvo je nagrade osiguralo u suradnji s Općinom Lipovljani.

                – Vrlo smo zadovoljni održanim natjecanjem i odazivom naših  članova na godišnje natjecanje. Od ukupno gotovo 100 članova društva, njih više od 50 odazvalo se natjecanju i zajedničkom druženju. Lijepo vrijeme nas je poslužilo, bilo je dobrih ulova i jakih ‘ugriza’ ribe, pa smo izuzetno zadovoljni ovim natjecanjem. Čestitamo pobjednicima – rekao je Josip Hudec tijekom dodjela nagrada i obraćanja članstvu društva, nakon uručenja medalja i poklona.

                Na kraju natjecanja uručen je i pehar za najbolji ulov, a pripao je Ivici Mihincu, koji je od svih natjecatelja ostvario najbolji ulov. Njemu i ostalim natjecateljima čestitali su Nikola Horvat i Ljiljana Tomić, načelnik općine Lipovljani i njegova zamjenica, koji su obišli članove Športskog ribolovnog društva ‘Šaran’ tijekom natjecanja. Pohvalili su njihov rad i njihovo uređivanje okoliša voda s kojima gospodare. Bila je to prilika i da se razgovara o aktivnostima i mogućim ulaganjima u ribolov u idućoj godini. Odlično godišnje natjecanje ribolovaca ‘Šarana’ završilo je zajedničkim ručkom i druženjem, uz vodu, koju svi ribolovci obožavaju i uz koju se često odmaraju i razonode.

Damir SMETKO