ISTJERIVANJE ŠTETOČINA U LIPOVLJANIMA

Obavještavaju se mještani Općine Lipovljani, da će se u subotu, 08.07.2017. godine s početkom u 9:00 sati radi zdravstvene zaštite ljudi i životinja izvršiti istjerivanje štetočina (čagljevi, lisice i druge divlje zvijeri) u šumarcima i livadama oko naseljenog dijela Lipovljana. Istjerivanje će izvršiti članovi Lovačkog društva „Srnjak“ iz Lipovljana, na lokacijama koje su prikazane na karti (u prilogu).

Pozivamo mještane Općine Lipovljani da radi sigurnosti u navedeno vrijeme domaće životinje i stoku sa okolnih pašnjaka zatvore na sigurno, te da se i sami mještani, a osobito djeca i osobe starije životne dobi ne kreću navedenim područjem ukoliko to zaista nije potrebno.

OBRAZLOŽENJE

            U posljednjih nekoliko mjeseci svjedoci smo velikih materijalnih šteta koje su štetočine prouzročile uzgajivačima domaćih životinja, sitne i krupne stoke, a isto tako i lovačkom društvu „Srnjak“ Lipovljani na divljači. S obzirom da štetočine sve češće zalaze u naseljeni dio mjesta Lipovljani, općinski načelnik Općine Lipovljani uputio je dopis Lovačkom društvu „Srnjak“ iz Lipovljana te PP Novska kako bi se organizirala akcija istjerivanja štetočina.

JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL