INA – GENERALNI SPONZOR OVOGODIŠNJIH ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA’

INA – Industrija nafte d.d. ove će godine biti generalni sponzor kulturne i turističke manifestacije ‘Lipovljanski susreti 2015.’ koji će se održati za nešto više od mjesec dana, od 21. do 23. kolovoza. Ugovor o sponzorstvu potpisan je u ponedjeljak, 13. srpnja, u općinskoj vijećnici općine Lipovljani.

                U ime INA-e ugovor je potpisao Zoran Bonjaj, direktor proizvodne regije Središnja Hrvatska, a u ime općine Lipovljani Mario Ribar, općinski načelnik. Kako INA i ove godine sponzorira program obilježavanja 13. listopada, Dan branitelja općine Lipovljani, u ime UHDVDR, ogranak Lipovljani, ugovor o tom sponzorstvu potpisao je Željko Pogačić, predsjednik Udruge.

U općinskoj vijećnici, na početku potpisivanja sponzorskog ugovora između INA-e – Industrije nafte i općine Lipovljani sve prisutne pozdravio je  Mario Ribar, načelnik općine. Predstavio je gostima svo bogatstvo tradicije i različitosti općine Lipovljani i podsjetio na trajnu, polustoljetnu povezanosti INA-e i Lipovljana, od početka eksploatacije nafte na lipovljanskom području, početkom 60-tih godina prošlog stoljeća.

Naglasio je također, da se potpisuju dva sponzorska ugovora, i to općina Lipovljani, za organizaciju ‘Lipovljanskih susreta 2015.’ i UHDVDR, ogranak Lipovljani za Dan branitelja općine Lipovljani. U protekle dvije godine, kroz ugovorena sponzorstva INA je financijski pomogla realizaciju više programa na području općine Lipovljani, te kroz te ugovore sponzorirala više od 80.000 kuna, a korisnici su bile razne udruge i općina Lipovljani.

Prisutne svečanom potpisivanju sponzorskih ugovora u Lipovljanima, pozdravio je i Zoran Bonjaj, direktor proizvodne regije Središnja Hrvatska, u ime INA-e. Podsjetio je da je na području Sisačko-moslavačke županije i općine Lipovljani, INA već dugo prisutna, i da su kroz to vrijeme postali partneri i prijatelji, o čemu svjedoči i potpora INA-e nizu projekata koji obogaćuju kvalitetu života ljudi u ovom kraju.

U svom prigodnom obraćanju istaknuo je da je INA uvijek bila uz hrvatske veterane, o čemu svjedoči i potpora Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata za obilježavanje Dana branitelja. Također je istakao zadovoljstvo što se i ove godine pruža podrška ‘Lipovljanskim susretima’ vrijednoj manifestaciji koja promiče i INI bliske vrijednosti. Čestitao je organizatorima na nastojanju da svake godine obogate program novim i atraktivnim sadržajem i tako Lipovljane i ‘Lipovljanske susrete’ učine zanimljivim za sve generacije stanovnika županije i brojne goste.

Ugovore o sponzoriranju potom su potpisali Zoran Bonjaj, u ime INA-e, Mario Ribar, u ime općine Lipovljani i Željko Pogačić, u ime UHDVDR-a, ogranak Lipovljani. Još jednom je INA-i i njihovim predstavnicima zahvalio Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, čestitao im što će ove godine biti generalni sponzor ‘Lipovljanskih susreta’, te ih pozvao na ovu trodnevnu kulturnu i turističku manifestaciju nacionalnih manjina Republike Hrvatske u Lipovljanima. Potpisivanju ugovora o sponzorstvu bili su prisutni još Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani.

Damir SMETKO