GRADONAČELNIK MILAN BANDIĆ, HRVATSKE AUTOCESTE I ŠUMARSKI FAKULTET U ZAGREBU DOBITNICI SU JAVNIH PRIZNANJA OPĆINE LIPOVLJANI

Uz Dan općine Lipovljani i blagdan sv. Josipa, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, u petak, 16. ožujka, dodijeljena su javna priznanja općine Lipovljani. Odluku o dodijeli javnih priznanja – Plakete općine Lipovljani, donijelo je Općinsko vijeća općine Lipovljani, a dodijeljene su tri priznanja i to: Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba, Hrvatskim autocestama Zagreb i Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

                Gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić podržao je manifestaciju ‘Lipovljanski susreti’, te prepoznao njezin značaj, koji nije samo lokalnog karaktera, već i državnog. Pružanjem podrške manifestaciji nacionalnih manjina, doprinosi razvoju kulturnog života i razvoja, te stvaralaštva nacionalnih manjina. Svojom podrškom gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić, u značajnoj mjeri doprinosi kvaliteti održavanja manifestacije ‘Lipovljanski susreti’, ističe se u obrazloženju dodjele Plakete općine Lipovljani.

                Hrvatske autoceste investitor su projekta izlazno-ulaznog prometnog čvora Lipovljani na auto cesti A3 Bregana-Lipovac. Projekt čvor Lipovljani najvažniji je strateški projekt na području općine Lipovljani, vrijednosti veće od 45 milijuna kuna. Ulaganjem u projekt čvor Lipovljani, Hrvatske autoceste znatno pridonose razvoju prometa, te prometne infrastrukture, a posredno i gospodarskom razvoju općine Lipovljani – naglašeno je kod dodijele Plakete općine Lipovljani.

                Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na području općine Lipovljani u okviru nastavno-pokusnog šumskog objekta ‘Lipovljani’ već više od 50 godina vrši znanstveno-istraživačke programe, te nastavne programe za studente iz zemlje i inozemstva, te na taj način čini promociju i općini Lipovljani. Također, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dao je poseban doprinos u pokretanju i organizaciji ‘Dana Josipa Kozarca’ u Lipovljanima, te potpomaže rad udruga na području općine Lipovljani pa se nagrađuje Plaketom općine Lipovljani.

                Javna priznanja dobitnicima su svečano uručili Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Lipovljani. U ime Milana Bandića, Plaketu je primio i zahvalio Damir Petravić iz Kutine, u ime Hrvatskih autocesta Plaketu je primio i zahvalio Boro Brnić, koordinator investicijske jedinice za građenje u sektoru za investicije i EU fondove Hrvatskih autocesta d.o.o., a u ime Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Plaketa je uručena osobno Vladimiru Jambrekoviću, dekanu Šumarskog fakulteta, koji se zahvalio na izuzetnoj zajedničkoj suradnji i uručenom javnom priznanju općine Lipovljani.

Damir SMETKO