FLORIJAN ROŽIĆ IZ PILJENICA POSTAO JE ČLAN HRVATSKE KADETSKE REPREZENTACIJE U ATLETICI

Po prvi puta u svojoj karijeri, za hrvatsku kadetsku reprezentaciju u atletici, u subotu, 24. rujna, nastupit će u trci na 3.000 metara, mladi i talentirani atletičar Florijan Rožić iz Piljenica. On je član Atletskog kluba Moslavina, a trenutno polazi 8. razred Osnovne škole u Lipovljanima.

1-p1050859 Prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske, na atletskom susretu sportaša iz pet država, imat će u slovačkoj Trnavi, u subotu, 25. rujna. Zajedno s Tonijem Božcem nastupit će za Hrvatsku u utrci na 3.000 metara. Za taj nastup izborio se 17. rujna nastupom na Kupu Hrvatske u Rijeci kada je osvojio 2. mjesto.

Velik je to uspjeh mladog, 14-togodišnjeg upornog atletičara, trkača na srednje pruge, iz naše sredine, koji financijski prema mogućnostima, podupire i općina Lipovljani. Velik je to uspjeh i njegovog trenera, i kluba AK Moslavine iz Kutine, ali i roditelja koji se svesrdno trude da mu omoguće svakodnevni trening i putovanja na najvažnije trke tijekom godine.

Već niz godina Florijan Rožić iz Piljenica, u vrhu je hrvatskog atletskog sporta među najmlađima, i velika je nada hrvatske atletike. Priznanje s baš takvim nazivom primio je od županijskog sportskog saveza i grada Kutine, a priznanje je primio i od općine Lipovljani, uz Dan općine, te od Osnovne škole Josipa Kozarca, kao najbolji sportaš u svojoj školi.

Florijan Rožić tijekom ove sezone trčao je više utrka, a na svima je ostvario odlične rezultate. Već u ožujku je u Koprivnici, u trci na 1.500 metara za kadete, osvojio 3. mjesto. U Čakovcu je 25. lipnja održano ‘Kraš – pojedinačno prvenstvo Hrvatske’ za kadete. Prvog dana trčao je 1.000 metara i osvojio 6. mjesto. Drugog dana trčao je Florijan utrku na 3.000 metara i osvojio 2. mjesto.

U srijedu, 31. kolovoza održavane su kvalifikacije Kupa Hrvatske za kadete, na 5 stadiona u Hrvatskoj. Florijan  Rožić koji se je natjecao u Čakovcu, bio je najbržih od svih ukupno trkača pa se je kao pobjednik u utrci na 3.000 metara, zajedno s još 11 vršnjaka plasirao u finale. Završnica prvenstva održana je 17. rujna u Rijeci, kad je s rezultatom 9:28,82 osvojio 2. mjesto i plasirao se u reprezentaciju Hrvatske, u kategoriji kadeta u dobi 14 i 15 godina.

Taj plasman doveo ga je do ulaska u reprezentaciju Hrvatske. Iako će prvi nastup imati van domovine, u Slovačkoj, na natjecanju među vršnjacima iz Češke, Slovačke, Mađarske i Slovenije dat će sve za dobar rezultat, a ujedno će i vidjeti gdje je u odnosu na konkurenciju svojih vršnjaka iz obližnjih država. Bez obzira na sve, već i sam plasman u hrvatsku reprezentaciju velik je uspjeh za mlađahnog i skromnog Florijana Rožića iz Piljenica, njegovog trenera, klub i roditelje, te sve koji ga u svakodnevnim napornim treninzima i trkama, od srca podržavaju.

Damir SMETKO

1-p1050854 1-img_20160917_192631