EKOLOŠKA I ŠTEDLJIVA JAVNA RASVJETA U LIPOVLJANSKOM PARKU

EKOLOŠKA I ŠTEDLJIVA JAVNA RASVJETA U LIPOVLJANSKOM PARKU

                Okretanjem prekidača na razvodnoj kutiji, Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, u pratnji Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, upalila je novoizgrađenu rasvjetu u parku u centru Lipovljana, najmoderniju i vrlo štednu javnu rasvjetu, prvu takve vrste na području Sisačko-moslavačke županije.  Novoizgrađena javna rasvjeta u lipovljanskom parku upaljena  je u petak navečer, 23. kolovoza u 21 sat, prvog dana ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’

                Ovogodišnje uređenje stajat će oko 200.000 kuna, od čega 150.000 kuna sufinancira Sisačko-moslavačka županija. Oko 135.000 kuna koštaju radovi i sama nova rasvjeta. To je moderna LED rasvjeta, koja sa 13 rasvjetnih tijela pokriva rasvjetu čitavog parka, ukupne snage svega 250w umjesto prijašnjih 2,5 kW, pa je vrlo štedljiva, a ekološki prihvatljiva.

Predvečer prvog dana ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’ županica Marina Lovrić Merzel sa predsjednikom županijske skupštine Željkom Soldom i suradnicima, a u pratnji Maria Ribara, načelnika Općine Lipovljani, zamjenika načelnika Tomislava Lukšića i njihovih suradnika, obišli su novoizgrađenu rasvjetu u parku. Nakon što su predstavljeni radovi i nova rasvjeta, okretanjem prekidača županica je upalila javnu rasvjetu, pohvalivši radove i odluku da se izgradi moderna rasvjeta na radost svih stanovnika Lipovljana.

-Ponosni smo na radove u parku, a ovo je četvrta godina njegovog uređenja. Danas službeno započinjemo koristiti novo izgrađenu LED javnu rasvjetu, a nakon potpunog uređenja parka, koji planirano u idućoj godini, imat ćemo mjesto gdje ćemo moći održavati manifestacije Općine Lipovljani, od kojih su svakako ‘Lipovljanski susreti’ najveća i najznačajnija manifestacija – rekao je, među ostalim, Mario Ribar tijekom predstavljanja radova i javne rasvjete prvog dana ‘Lipovljanskih susreta’.

-Ovo je prvi park u Sisačko-moslavačkoj županiji koji ima LED rasvjetu, ali smo to zajedno u suradnji županije i općine izgradili jer je u park u prošle 4 godine županija uložila 900.000 kuna i možemo biti ponosni na to. Ovo su i 4. obnovljeni ‘Lipovljanski susreti’, manifestacija kulture i  bogatstvo suživota, kojima služi ovaj park, kao i mještanima  Lipovljana. Zahvaljujem na tome općinskom načelniku i njegovim suradnicima jer svi možemo biti ponosni na to. Ponosni smo i što će se za rasvjetu parka trošiti 10 puta manje energije nego dosad, a sve ovo uređenje Lipovljana završit ćemo izgradnjom prometnog čvora na autocesti – rekla je, među ostalim, županica Marina lovrić Merzel, pred početak korištenja nove javne rasvjete u lipovljanskom parku.      (D. SMETKO)