EKIPA ‘LIBERTASA’ POBJEDILA NA MEMORIJALNOM TURNIRU U KRALJEVOJ VELIKOJ

Nogometaši ‘Libertasa’ iz Novske, pobjednici su ovogodišnjeg Memorijalnog turnira u čast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u Kraljevoj Velikoj. U izjednačenoj utakmici, u finalu turnira, pobijedili su ekipu ‘Sloge Maris’ iz Jazavice-Roždanika s rezultatom 7:6, ali tek nakon izvođenja jedanaesteraca, jer je utakmica završila neriješeno, 1:1.

Uprava NK ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike, tradicionalno ljeti, u pripremnoj sezoni za slijedeće prvenstvo, organizira Memorijalni turnir Vitanvas-Relić-Šimec-Polaček, u znak sjećanja na svoje članove, poginule i umrle hrvatske branitelje. Ovogodišnji turnir igran je od 31. srpnja do 2. kolovoza, a sudjelovalo je 6 ekipa.

U subotu, 1. kolovoza odigrane su dvije utakmice polufinala. Ekipa ‘Sloga Maris’ pobijedila je domaću ekipu NK ‘Stari Grad’ sa 3:0, a u drugom susretu ekipa ‘Libertasa’ bila je bolja od ekipe NK ‘Matija Gubec’ iz Kutina sa 4:0.

Završni dan Memorijalnog turnira u Kraljevoj Velikoj započeo je utakmicom za 3. mjesto. Uz solidnu igru domaća ekipa NK ‘Stari Grad’, pobijedila je ekipu NK ‘Matija Gubec’ s 3:0. Nakon toga odigrana je prijateljska utakmica pionirskih ekipa NK ‘Stari Grad’ i NK ‘Libertas’. Najmlađe ekipe nogometnih klubova iz Kraljeve Velike i Novske igrali su dobar nogomet, a rezultatski su bolji bili gosti, koji su pobijedili s 3:0.

U finalnoj utakmici Memorijalnog turnira u Kraljevoj Velikoj zaigrale su ekipe ‘Libertas’ i ‘Sloga Maris’. U izjednačenoj utakmici, s dosta prilika na obje strane, pobijedila je ekipa novljanskog ‘Libertasa’, ali tek nakon izvođenja jedanaesteraca, jer je utakmica završila neriješeno, 1:1. I prva serija jedanaesteraca završila je neriješeno 5:5, igrači su dobro pucali s 11 metara, a golmani nisu mogli zaustaviti niti jedan udarac. Tek u šestoj seriji, igrač ‘Sloge Maris’, Antonio Jakubek, pogađa gredu i tako pobjedu prepušta igračima ‘Libertasa’, s konačnim rezultatom 7:6.

Za NK Libertas su igrali: Šepović, Knežević, Šimunović M., Pranić, Tesar, Majdandžić, Galešić, Đurić, Zanetti, Milašinović, a još su igrali: Blažević, Bilandžija, Mujkić, Mladić, Ilinić, Marčec, Mijadžiković i Galonja. Trener je bio Mario Milašinović.

Za NK ‘Sloga Maris’ igrali su: Jugović, Galko, Jakubek, Rivić, Horvat, Rivić K., Jurić, Krakić, Šimunović, Kovačević i Hadžić, a još su igrali: Kušmišević, Vuković i Kovačić, uz trenera Horvata.

Odmah nakon završenog finalnog susreta, dodijeljeni su pehari, kao nagrada za osvojena mjesta. U ime organizatora svima se zahvalio Robert Mladić, a pehare su uručili Marija Relić, majka umrlog branitelja i Tomislav Lukšić, zamjenik načelnik općine Lipovljani. U kraćem obraćanju Tomislav Lukšić, čestitao je domaćinima i pobjednicima na dobrom izdanju turnira, pohvalio ih je što šire ideju zajedništva i što čuvaju sjećanja na poginule branitelje, uz skoru, 20. obljetnicu ‘Oluje i Dana pobjede.

Damir SMETKO