Ekipa DVD-a Čaire pobjednik je ‘Vatrogasnog izazova’, a ekipa DVD Krivaj osvojila je 3. mjesto

                Ekipa DVD-a  Čaire pobjednik je ‘Vatrogasnog izazova’, koji je održan u nedjelju, 25. kolovoza, okviru ‘Lipovljanskih susreta 2019.’, a ‘domaća’ ekipa DVD-a Krivaj osvojila je visoko 3. mjesto, i najbolje je plasirana ekipa iz VZO Lipovljani.

                Na ovogodišnjem ‘Vatrogasnom izazovu’ nastupilo je 14 ekipa vatrogasnih društava, od 20-tak koliko ih je najavilo dolazak. Vježbe spretnosti i brzine, ali i praktičnog rješavanja stvarnih problema na vatrogasnim intervencijama, bile su postavljene u lipovljanskom parku i na prostoru gdje se održavaju ‘Lipovljanski susreti’, ali i na Banovljanskom jezeru i u samoj Banovoj Jarugi.                 

                Posjetitelji trećeg dana ‘Lipovljanskih susreta 2019.’ mogli su vidjeti vježbe spretnosti, od vezanja čvorova i sastavljanja motorne pile, do izvlačenja unesrećenog u intervenciji prometne nesreći, spašavanje na vodi i igre spretnosti s vodom. Sve ekipe imale su po 5 minuta da izvrše pojedini zadatak, i uglavnom, sve su prije roka izvršile zadatke. Ovogodišnji ‘Vatrogasni izazov’ obišao je i Mijo Brlečić, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko moslavačke županije i pohvalio natjecanje i organizaciju ‘Izazova’.

                Nakon trosatnog natjecanja, proglašeni su rezultati. Pobjednici ‘Vatrogasnog izazova’ ekipa je DVD-a Čaire, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Husain, a treće mjesto ekipa DVD-a Krivaj. Njima je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’ i Zlatko Pješ, zapovjednik DVD-a Lipovljani, predao pehare i nagrade. Zahvalio je Nikola Horvat, i svim ekipama za dolazak u Lipovljane, te njihovom sudjelovanju na ‘Izazovu’, u okviru ‘Lipovljanskih susreta’.

Ekipama iz DVD-a: Jamarice, Janja Lipa, Novska II, Piljenice, Šartovac, Črnomerec, Bizovik, Novska I, Popovača, Banova Jaruga i Velika Mlaka podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje.                           

                I ove godine, na 10. ‘Vatrogasnom izazovu’ sudjelovala je ekipa iz vatrogasnog društva Bizovik kod Ljubljane, s kojim vatrogasci iz Lipovljana održavaju prijateljske odnose 40-tak godina.

                Nakon izazovnih i napornih vježbi, i proglašenja pobjednika, članovi ekipa nastavili su zajedničko druženje, u okviru završnog dana ‘Lipovljanskih susreta 2019’.

Damir SMETKO