DOSADAŠNJE ČELNIŠTVO DVD-a LIPOVLJANI, ODLUKOM NA ODRŽANOJ SKUPŠTINI, NASTAVLJA VODITI DRUŠTVO NAREDNE 4 GODINE

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipovljani nastavilo je niz vrlo uspješnog rada i poslovanja i tijekom 2016. godine. To ih svrstava među najuspješnija vatrogasna društva u Sisačko-moslavačkoj županiji, a onda i u Hrvatskoj. U nedjelju, 12. ožujka održali su redovnu godišnju izbornu Skupštinu na kojoj je odlučeno da će društvo voditi isto čelništvo kao i do sada, Stjepan Markanović, kao predsjednik, a Zlatko Pješ, kao zapovjednik društva.

                Ovogodišnju, 129. redovnu izbornu godišnju Skupštinu otvorio je predsjednik društva Stjepan Markanović, a himne su zapjevali članovi domaćeg, Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’.

                Nakon usvojenog dnevnog reda, izvješće o radu Upravnog obora DVD Lipovljani podnio je Stjepan Markanović, koji je pročitao i financijsko izvješće, u ime financijskog servisa. Opširno izvješće zapovjednika društva Zlatka Pješa o operativnom radu i intervencijama pročitala je Klara Ćosić, a izvješće Nadzornog odbora o radu u društvu podnijela je Nada Toš. Po prvi puta podnijeto je i izvješće o radu i uspjesima ekipa vatrogasnog podmlatka u DVD-u Lipovljani, a pročitala ga je Lucija Jancetić.

                Sva izvješća prihvaćena su bez rasprave. Jednoglasno je prihvaćen i Plan rada i financijskog poslovanja za ovu godinu, pa je rad nastavljen izbornim dijelom redovne Skupštine. Dana je razrješnica dosadašnjem čelništvu društva, a jednoglasno je prihvaćena i izmjena Statuta DVD-a Lipovljani po kojoj će, ubuduće, Upravni odbor društava brojiti 11 članova, umjesto dosadašnjih 19 članova.

                Potom se prišlo izboru novog čelništva DVD-a Lipovljani koje će ovo društvo voditi slijedeće 4 godine. Za predsjednika je izabran Stjepan Markanović, dosadašnji predsjednik, a za zapovjednika Zlatko Pješ, koji je taj posao vrlo uspješno obavljao i u proteklom mandatu. Za njegovog zamjenika izabran je Miroslav Špičak.

                Za članove Upravnog odbora izabrani su: Miroslav Špičak, Stanko Skoko, Stjepan Jug, Tomo Ljubojević, Ljerka Gobac, Ivan Dlouhi, Vlado Turas, Blaž Brebrić, Ivan Lozinski, Zlatko Pješ i Stjepan Markanović. U Nadzorni odbor izabrani su: Nada Toš, Darko Zeman, Jasenka Hećimović, Dijana Šubr i Ksenija Jurić. Za izaslanike u Skupštinu Vatrogasne zajednice općine Lipovljani izabrani su: Stjepan Markanović, Zlatko Pješ, Miroslav Špičak, Stjepan Jug, Ivan Lozinski i Nada Toš.

                Pri kraju ovogodišnje redovne godišnje Skupštine za dugogodišnje članstvo u vatrogastvu podijeljene su spomenice. Za 10 godina spomenice su dobili: Filip Hrmo, Borna Kopecki, Lorena Kostecki, Ena Krajči, Eugen Krajči, Mihael Marmilić, Miško Radovan, Josipa Mokri, Klaudija Polaček, Sebastijan Bem, Luka Sladojević, Alica Slota, Marija Štrban i Fabijan Žanić.

                Za 20 godina spomenice su primili: Kristijan Brnušak, Đuro Čiž, Luka Gobac, Branislav Hubak, Ivan Ibriks, Siniša Jurić, Jasenka Ljubojević, Ivica Miško, Zlatko Pritula, Neven Vitković, Ivan Vincent, Vlatko Špoljarić i Indira Suhonjić. Za 30 godina spomenicu je primio Darko Zeman.

                Na ovogodišnjoj redovnoj izbornoj Skupštini DVD-a Lipovljani bili su prisutni predstavnici 28 vatrogasnih društava, među kojima i članovi bratskog društva iz Bizovika u Sloveniji. Svi su oni čestitali lipovljanskim vatrogascima na još jednoj uspješnoj godini. Čestitkama su se pridružili osobno i Marijana Petir, zastupnica u parlamentu EU, Teodor Fricki, počasni predsjednik HVZ, Mijo Brlečić, predsjednik VZ Sisačko-moslavačke županije i potpredsjednik HVZ-a, Marija Mačković, predsjednica VZO Jasenovac, Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani i Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani.                   

                Odmah nakon održane godišnje Skupštine, svi članovi DVD-a Lipovljani i njihovi gosti napravili su zajedničku fotografiju ispred župne crkve sv. Josipa.    

Damir SMETKO