DOČEK SVETOG NIKOLE I DARIVANJE DJECE U LIPOVLJANIMA

U predvečerje blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i male djece, uz koji se tradicionalno djeci poklanjaju darovi, i ove godine je u Lipovljanima organizirano darivanje djece s područja općine Lipovljani. Svečani doček i dolazak sv. Nikole, u četvrtak, 5. prosinca organizirala je Općina Lipovljani i Osnovna škola Josipa Kozarca iz Lipovljana.

Velika dvorana s pozornicom u lipovljanskom Društvenom domu bila je premala da primi svu zainteresiranu djecu i njihove roditelje koji su ove godine došli na svečani doček sv. Nikole. Učiteljice i učenici nižih razreda Osnovne škole priredili su zanimljiv program s recitacijama, pjesmom i plesom, te dolaskom sv. Nikole, a Općina Lipovljani osigurala je 420 darova za svu djecu s područja općine, koji su i ove godine bili primjereno darovani.

Učenici nižih razreda lipovljanske Osnovne škole, prije dolaska sv. Nikole sa svojim učiteljicama priredili su, na pozornici Društvenog doma, zanimljiv i poučni program za sve posjetitelje dočeka. Pjevalo se i plesalo, učilo mjesece kroz godinu, što je pohvalio i sv. Nikola koji je i ove godine došao sam, bez Krampusa.

Nakon kratkog razgovora izvođača programa sa sv. Nikolom, on je sve pohvalio za program i dobro učenje, te ih uputio na darivanje prilikom odlaska svojim kućama. A na izlazu iz Društvenog doma stajali su vrijedni djelatnici Općine Lipovljani koji su darovima razveselili svu djecu s područja općine. Tradicija organiziranog dočeka sv. Nikole i darivanje sve djece traje, u Lipovljanima, 15-tak godina, a potrebna sredstva se osiguravaju u Proračunu općine Lipovljani.

Veliki odaziv na tu simpatičnu priredbu i darivanje djece pokazuje da i roditelji, te bake i djedovi podržavaju doček sv. Nikole i darivanje najmlađih u Lipovljanima.               (D. SMETKO)

PICT0685