DIREKTOR VGO ZA SREDNJU I DONJU SAVU HRVATSKIH VODA MILAN MATEŠA OBIŠAO KRALJEVU VELIKU

U popodnevnim satima, u srijedu, 26. veljače ugroženo područje Kraljeve Velike obišao je Milan Mateša, direktor vodno gospodarskog odjela za srednju i donju Savu Hrvatskih voda. U pratnji Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani, Zlatka Pješa, zapovjednika VZO Lipovljani, te Josipa Kovačevića, u ime mještana Kraljeve Velike, obišao je postavljene zečje nasipe u ugroženom dijelu Kraljeve Velike.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Načelnik Mario Ribar i zapovjednik Zlatko Pješ, nabrojili su provedene mjere izvanredne obrane od poplave, a sve učinjeno, posebno zaštitne nasipe i osobno je obišao direktor Milan Mateša. Pohvalio je sve angažirane snage na obrani od poplave i izrazio veliko zadovoljstvo što ni jedna obiteljska kuća nije poplavljena.

Zajedno s  domaćinima, direktor Mateša razmatrao je posljedice sadašnje poplave, te mogućnosti budućeg preventivnog djelovanja obrane od poplave kroz izgradnju trajnog nasipa u Kraljevoj Velikoj.

Ukoliko zakonske procedure to dozvole, mogućnost početka izgradnje trajnog nasipa, ali i ulaganja u bolju regulaciju kanala Željan, moguće su već ove godine.          (D. SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA