DESETA OBLJETNICA UDRUGE UMIROVLJENIKA LIPOVLJANI

Udruga umirovljenika Općine Lipovljani održala je u subotu, 26.05. Svečanu skupštinu povodom 10 godina od osnivanja Udruge.

Udruga umirovljenika općine Lipovljani vrlo je aktivna udruga, koja kroz godinu organizira niz aktivnosti, susreta i druženja za svoje članove. Svake godine članova je sve više, te ih sada broji i više od 150.

O sportskim susretima koje organizira ova udruga, o zajedničkim druženjima, izletima i nastupima, te sudjelovanju u javnom životu općine Lipovljani, govorila je Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani, nakon čega je prikazan film u trajanju od tridesetak minuta, u kojem su svi prisutni vidjeli put i aktivnosti Udruge od osnivanja do danas. Posebne emocije izazvalo je sjećanje na osnivača, ujedno i prvog predsjednika Udruge umirovljenika, pokojnog Miroslava Horvata, koji je osnovao udrugu 2008. godine, te ju uspješno vodio gotovo punih devet godina, skladavši i pjesmu ‘Lipovljani moji dragi’, koju pjevački zbor ‘Perunike’ pjevaju i dan danas.

Nakon prikazanog filma, kazališna amaterska družba ‘Beskućnici’ izvela je predstavu pod nazivom ‘Ah, ta ljubav’, na oduševljenje svih prisutnih.

Na Svečanoj skupštini, pored članova Udruge, bili su nazočni i predstavnici umirovljeničkih udruga s područja Sisačko-moslavačke županije, te predstavnik Matice umirovljenika SMŽ. U ime Općine Lipovljani prisustvovali su i općinski načelnik Nikola Horvat te zamjenica načelnika Ljiljana Tomić.

Udruga brine za svakog svog člana, organizira zajednička druženja, domaćini su sportskih susreta niz umirovljeničkih udruga naše županije, potiče druženje i rad svojih članova kroz pjevačku i sportsku sekciju, prema zdravstvenoj i ostalim mogućnostima svakog svog člana. Posebno su ponosni na zajednička druženja i zabavu, zbog kojih se u Udrugu žele učlaniti i umirovljenici iz susjednih gradskih sredina.

Zaslužnim članovima i gostima su dodijeljena priznanja za doprinos, kako osnivanja tako i razvoja Udruge i ostvarivanja programa i ciljeva.

Svečana Skupština Udruge umirovljenika općine Lipovljani započela je nastupom pjevačkog zbora udruge. Završila je isto tako veselo, zajedničkim druženjem, te glazbom i plesom za sve prisutne članove i goste.