DAN ŠKOLE PROSLAVILI ZANIMLJIVIM RADIONICAMA ZA SVE UČENIKE

U programu obilježavanja Dana općine Lipovljani, u petak, 16. ožujka, zanimljivo i veselo proslavljen je Dan Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima, koji se slavi uz rođendan hrvatskog šumara i pisca, rođenog 18. ožujka 1858. godine. Nakon svečanog otvorenje Dana škole, svi učenici sudjelovali su u igri i pokazivanju znanja i spretnosti kroz raznovrsne radionice, koje su pripremili učitelji i nastavnici, a najbolji su, na kraju, i prigodno nagrađeni.

                Na kratkoj svečanosti otvorenja Dana škole, učenici su zapjevali i izveli nagrađeni igrokaz, a sve prisutne, goste, djelatnike i učenike škole pozdravila je Mirjana Falits, ravnateljica škole i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je uputio čestitke uz Dan škole, a učenicima čestitao na dobrim uspjesima u postignutim znanjima.  

                U školskoj sportskoj dvorani za sve učenike nižih razreda i djecu iz lipovljanskog Dječjeg vrtića ‘Iskrica’, pripremljeno je 20-tak raznih  radionica, od onih sportskih, gdje su trebali pokazati spretnost, do igara slaganja i znanja.

                Još toliko zanimljivih radionica, za sve učenike viših razreda, pripremljeno je po učionicama. Osim spretnosti, na njima se trebalo pokazati i malo više znanja. U informatičkoj radionici, učenici su radili s micro:bitom, a mogli su na računalu i kratko programirati robota, odnosno autić koji se samostalno kreće naprijed i nazad.

                Sve pripremljene radionice obišli su i gosti na obilježavanju Dana škole. Vrlo pohvalno o viđenim radionicama, a u nekima od njih i sami su se okušali, nakon obilaska učionica i sportske dvorane, izrazili su se Nikola Horvat, općinski načelnik, Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća, Igor Grahovac-Fedešin, župnik grkokatoličke župe sv. Ana, predstavnici udruga nacionalnih manjina općine Lipovljani, čiji se jezici uče u lipovljanskoj osnovnoj školi i drugi gosti.   

                Nakon dvosatnog sudjelovanja na radionicama i skupljanja bodova, proslava Dana škola kroz zanimljive radionice, za učenike je završila dodjelom prigodnih poklona za najuspješnije, s najvećim brojem skupljenih bodova. Za djelatnike škole i sve umirovljenike lipovljanske škole, priređeno je zajedničko druženje.

Damir SMETKO