DAN BRANITELJA OPĆINE LIPOVLJANI OBILJEŽEN KROZ SPORTSKE SUSRETE I ZAJEDNIČKO DRUŽENJE

Sa uzdignutim barjacima svojih udruga, postrojili su se ratni veterani Domovinskog rata iz Lipovljana, ali i njihovi gosti koji su došli iz raznih sredina od Darde u Baranji do Ozlja u Karlovačkoj županiji, u sportskoj dvorani Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima. U dvorani je, umjesto na otvorenom, zbog kišnog vremena, u nedjelju, 11. listopada održano otvorenje susreta i sportskog programa Dana hrvatskih branitelja općine Lipovljani, koji se prigodno obilježava od prošle godine.

Melita Mihalić, dopredsjednica lipovljanskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, pozdravila je sve prisutne i prisjetila zašto se 13. listopad obilježava kao Dan branitelja općine Lipovljani, a na svečanom otvorenju pozdravili su ih još Željko Pogačić, predsjednik UDVDR-a Lipovljani, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Vlado Klasan, gradonačelnik Novske i prof. Franjo Rodić, u ime Mirjane Faltis, ravnateljice lipovljanske Osnovne škole, kao domaćina susreta.

U svom pozdravnom obraćanju Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, čestitao je braniteljima njihov dan, te istaknuo kako su branitelji ove općine te mještani dali veliki doprinos u domovinskom ratu, u obrani ovoga kraja, obrani RH, slobodi  i stvaranju Republike Hrvatske. Te se stoga kroz obilježavanje Dana branitelja Općine Lipovljani – 13.listopada daje doprinos i u miru – a to je da se domovinski rat, žrtva, te položeni životi u stvaranju nezavisne Republike Hrvatske nikada ne zaborave.

Zbor ‘Lira’ postrojenim ratnim veteranima zapjevao je prigodnu pjesmu, a nakon toga prišlo se sportskim susretima organiziranim uz Dan branitelja općine Lipovljani. Po 10-tak ekipa natjecalo se u malom nogometu, igranju belota, potezanju konopa i pikadu. Nakon odigranog mini turnira, u malom nogometu najbolja je bila ekipa domaćina iz Lipovljana, a iza nje su se plasirale ekipe iz Popovače i Ludine. U potezanju užeta pobijedila je ekipa veterana iz Privlake, drugi su bili ‘konopaši’ iz Ozlja, a treće mjesto je osvojila ekipa iz Darde. U pikadu su najbolji bili veterani iz Lipovljana, a slijedi ih ekipe iz Velike Ludine i ekipa Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih iz Zagrebačke županije. Najduže je trajalo nadmetanju u igranju belota. Pobijedio je par igrača iz Velike Ludine, ispred igrača bele iz Ozlja i Popovače.

Nakon odigranih sportskih susreta, program je nastavljen u Društvenom domu u Lipovljanima na zajedničkom ručku i druženju svih ratnih veterana. Najboljima su uručeni pehari, a ostalim ekipama prigodni pokloni Općine Lipovljani. Zajedničko druženje nastavljeno je do večernjih sati uz glazbu i pjesmu. Ovogodišnji Dan branitelja općine Lipovljani sponzorirala je INA, uz potporu Općine Lipovljani.

Damir SMETKO

1-fotkedanbranitelja___2a