ČLANOVI UDRUGE UMIROVLJENIKA OPĆINE LIPOVLJANI VRLO SU AKTIVNI TIJEKOM ČITAVE GODINE

Na ovogodišnjoj Skupštini Udruge umirovljenika općine Lipovljani bilo je prisutno 110 od ukupno 120 članova udruge. Velika prisutnost i aktivnost članova, na svim programima udruge, očituje se i tijekom čitave godine, posebno na sportskim susretima i izletima umirovljenika.

         Najprije je zbor članova Umirovljenika zapjevao, a potom je redovnu godišnju Skupštinu, u subotu, 9. veljače, otvorila Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika općine Lipovljani. Nakon što je pozdravila goste, izabrano je voditeljstvo Skupštine, u kojem su bili, uz Maricu Horvat još Stjepan Jug i Jasna Željem. Potom je i pročitala izvješće o radu Udruge umirovljenika u prošloj godini.

         Lipovljanski umirovljenici sudjelovali su lani na nekoliko sportskih susreta, uglavnom na području Sisačko-moslavačke županije, proslavili su Valentinovo, maškare, dočekali Novu godinu, odlazili na prigodne jednodnevne izlete u Daruvar, Mariju Bistricu, Topusko i Adamovac. U Lipovljanima su postavili pisanicu za Uskrs, u parku, sudjelovali u obilježavanju Dana općine, ‘Lipovljanskih susreta’ i Božića… Svaki tjedan sastaju se na svojim aktivnostima u okviru udruge, a planiraju i nove sadržaju druženja.

         U protekloj godini ostvarili su gotovo 20 tisuća prihoda, od čega ukupno 8 tisuća kuna iz proračuna općine Lipovljani. Za ostvarenje programa utrošili su 16.600 kuna, a za ovu godinu planiraju financijsko poslovanje u iznosu od 19.700 kuna.

         Na Skupštini su usvojena izvješća, bez rasprave, a manja rasprava se otvorila o izmjenama Statuta Udruge umirovljenika. No nakon objašnjenja, izmjene su usvojene jednoglasno, što bi trebalo olakšati budući rad u Udruzi umirovljenika općine Lipovljani.

         Rad umirovljenika općine, na Skupštini, je pohvalio Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio im je i što se uključuju u druge programe općine Lipovljani, te što uspješno predstavljaju općinu Lipovljani u sportskim i ostalim natjecanjima na području naše županije. Rad udruge pohvalili su i gosti iz jednakih udruga iz Kutine.

U okviru udruge umirovljenika djeluje i glazbeni sastav, koji je za prisutne članove priredio plesnu večer. Iznenađenje večeri bile su i prve maškare, koje su također zaplesale sa umirovljenicima, nakon održane ovogodišnje Skupštine Udruge umirovljenika općine Lipovljani.

Damir SMETKO