ČLANOVI RIBOLOVNOG DRUŠTVA ‘ŠARAN’ NA PAKRI SU ORGANIZIRALI MEĐUSOBNO NATJECANJE

Nakon niza godina, čelnici Športskog ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, organizirali su u nedjelju, 20. rujna natjecanje svojih članova u sportskom ribolovu. Natjecanje je održano na Pakri u Piljenicama, a organizirano je u tri kategorije: seniorskoj, ženskoj i kadetskoj.

Kiša je prijetila, u jutarnjim, nedjeljnim satima 20. rujna, okupljenim članovima lipovljanskog ‘Šarana’ na Pakri u Piljenicama, da društvenog natjecanja u lovu ribe možda i neće biti. No, iza 10 sati kiša je stala i počelo se razvedravati, pa je ipak odlučeno da se održi ribolovno natjecanje članova društva, koje se nije organiziralo već 15-tak godina. Na Pakri, u srednjem dijelu Piljenica, okupilo se više od 30 članova SRD ‘Šarana’, kako bi pokazalo svoju vještinu ribolova. Posebno je bilo radosno vidjeti okupljenih 10-tak mladih članova, kadeta društva, koji se samo ribolovom i interesantnim radom društva može privući u članstvo ‘Šarana’. Bilo je tu i nekoliko članica, koje rijetko dolaze na društvena okupljanja, jer više vremena provode u individualnom ribolovu.

Čelnici društva odredili su ribička mjesta na obali Pakre, a svaki član izvukao je svoje ribolovno mjesto. Natjecanje je započelo u 11 sati, a trebalo je uloviti što više ribe. Natjecatelji su se pripremili ribičkim priborom, prihranom i mamcima, a kao i uvijek sportska sreća bila je različita za 30-tak natjecatelja ‘Šarana’ u sportskom ribolovu. Nakon 2 sata trajanja, natjecanje je završeno, a preciznom  vagom izmjereni su ulovi.

Za najuspješnije ribolovce pripremljene su medalje i nagrade. Troje najuspješnijih u svakoj kategoriji nagrađeni su ribolovnim štapovima, koje su dobili i svi kadeti koji su sudjelovali u natjecanju, a nisu među troje prvoplasiranih. Time su ih odlučili animirali na još bolju aktivnost i članstvo u društvu. Najuspješnijim ribolovcima nagrade je predao Josip Hudec, predsjednik  Športskog ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana.

Među podmlatkom društva najuspješniji je bio Marko Babić. Srebrnu medalju osvojio je Luka Stublija, a treće mjesto Tino Milinović.

Među članicama društva najuspješnija je bila Jelena Sublija, koja je i općenito uhvatila najviše ribe od svih natjecatelja. Drugo mjesto pripalo je Ani Krajči, a treće Gordani Babić.

U seniorskoj konkurenciji pobijedio je Josip Hudec, drugo mjesto je osvojio Ivica Simčik , a treće mjesto je pripalo Luki Starčeviću.

Nakon natjecanja, članovi ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana nastavili su se zajednički družiti i razmjenjivati iskustva uz Pakru, kod lovačke kuće u Piljenicama.

Damir SMETKO