ČLANOVI PJEVAČKOG ZBORA ‘LIRA’ PONOSE SE BROJNIM, RAZNOLIKIM I VRLO KVALITETNIM NASTUPIMA

Naš pjevački zbor ‘Lira’, udruga je građana, čiji se članovi amaterski bavi pjevanjem, no svoje nastupe zbor izvodi vrlo profesionalno. Odaziva se nastupima na sve pozive općine Lipovljani, a svojim nastupima na drugim pozornicama u Hrvatskoj, ali i van nje, odlično i za primjer predstavlja Lipovljane i Hrvatsku. Na tome im čestitam i želim da tako i dalje nastave raditi i nastupati, u ime Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani i svih njegovih suradnika, čiju ćemo podršku kvalitetnog rada i dalje imati – rekao je Miroslav Horvat, dopredsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, i sam član zbora ‘Lira’, na godišnjoj Skupštini održanoj u ponedjeljak, 20. travnja.

Redovnu godišnju Skupštinu vodio je Vladimir Kačmarček, uz članove Nevenku Zorić i Senku Vlahović, te KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAzapisničarku Dubravku Kačmarček. Izvješće o radu, praćeno fotografijama nastupa, Skupštini je izložila Nevenka Zorić, predsjednica MPZ ‘Lira’. Sve prisutne članove i goste podsjetila je na nastupe ‘Lire’ u 2014. godini, od nastupa u zagrebačkoj katedrali početkom godine, do Božićnog koncerta u Lipovljanima, krajem 2014. godine. Posebno je naglasila gostovanje i nastupe u Slovačkoj, u suradnji s Maticom slovačkom općine Lipovljani, te gostovanje u Kaliju na otoku Ugljanu.

Financijsko izvješće za 2014. godinu podnio je blagajnik Robert Ivanec. U protekloj godini ostvarili su prihod nešto veći od 10.000 kuna, no na raspolaganju su imali ukupno 18.214 kuna. Za putovanja na nastupe i ostale potrebe potrošili su 14.394 kune, pa u ovu godinu prenose 3.820 kuna. Za ovu godinu predložili su financijski plan nešto veći od 16.000 kuna. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena.

U protekloj godini ‘Lira’ je brojila 22 člana, od kojih je 18 bilo prisutno na Skupštini, u ponedjeljak, 20. travnja. U svojim redovima žele i mlađe pjevače, kako bi osigurali još bolje i kvalitetnije nastupe, i osigurali budućnost MPZ KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA‘Lira’. Stoga su na godišnju Skupštinu pozvali nekoliko mlađih glazbenika iz Lipovljana, na čelu s profesoricom Lorenom Krmpotić, i predložili im da krenu na probe i nastupe s njima tijekom ove godine. Poziv je prihvaćen pa će ‘Lira’ ubuduće brojiti više od 25 članova.

Na kraju ovogodišnje Skupštine na dobroj suradnji, na odličnom pjevanju i nastupima, članovima ‘Lire’ zahvalili su i čestitali Ivan Hudec, u ime Matice Slovačke općine Lipovljani, Ivan Semenjuk, predsjednik KPD-a ‘Karpati’, Mirko Knjižek u ime Češke besede općine Lipovljani, Stjepan Markanović, predsjednik DVD-a Lipovljani, Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’ i Miroslav Horvat, u ime Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani.

Članovi ‘Lire’ nastavljaju s probama jednom tjedno i nastupima u ovoj godini, a godišnju Skupštinu završili su, kako se to od pjevača i očekuje, zajedničkim druženjem i pjesmom za svoju dušu.       (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA