ČLANOVI KUD-a ‘LIPA’ ODRŽALI REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU

Redovna godišnja Skupština, za članove KUD-a ‘Lipa’ iz Lipovljana, svake godine znači točku kad se još jednom osvrnu na prošlu godinu i postignute rezultate u njoj, i mjesto s kojeg kreću u nove, prije svega plesne, a onda tamburaške i pjevačke nastupe, u nastupajućoj godini. Ovogodišnju redovnu godišnju Skupštinu članovi KUD-a Lipa održali su u subotu, 4. ožujka, u Društvenom domu Lipovljani, gdje i najčešće tijekom godine izvode nastupe.

                Godišnju Skupštinu vodila je Martina Jurić, članica folklorne skupine, a izvješće o vrlo bogatom prošlogodišnjem radu, svim članovima Skupštine, podnijela je Marica Tisaj, predsjednica KUD-a ‘Lipa’. Članica Marija Ćosić pročitala je financijsko izvješće iz kojeg se vidi da su ukupni prihodi ‘Lipe’ u 2016. godini bili 42.361 kunu, a ukupni rashodi 41.426 kuna. Članovi Skupštine prihvatili su izvješća jednoglasno, a nakon njihovog usvajanja upoznati su i s planovima za ovu godinu.

                KUD ‘Lipa’ i ove će godine nastupati najviše u Lipovljanima i susjednim mjestima, obveza im je i posjećivati smotre, pa planiraju odlazak u Dobropoljanu, ali i na festival Hrvata u Bratislavu. Za Maticu slovačku nastupit će na smotrama folklora s dječjom i starijom skupinom. Bit će i domaćini susreta dječjih folklornih skupina i Dana KUD-a ‘Lipa’. Financijski plan za ovu godinu iznosi im 75.000 kuna.  

                Gosti na godišnjoj Skupštini pohvalili su rad svih uzrasta plesača ‘Lipe’, a Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke Lipovljani, najavio je daljnju suradnju ‘Lipe’ i Matice na očuvanju i prezentiranju slovačkog folklora. Zato je zatražio nastavak ozbiljnog rada u folklornoj skupini. Za uspješan rad, stalne nastupe na području općine Lipovljani, ali i za predstavljanje Lipovljana po Hrvatskoj i inozemstvu, ‘Lipašima’ je zahvalio i čestitao Tomislav Lukšić, zamjenik načelnik općine Lipovljani.

                Na kraju Skupštine, za jesen ove godine najavljen je izlazak monografije o 90-to godišnjem radu KUD- ‘Lipa’.

Damir SMETKO