Članovi KUD-a ‘Lipa’ nastupili na folklornoj manifestaciji ‘Banova u srcu’

         Na pozornici postavljenoj u dvorištu Osnovne škole u Banovoj Jaruzi, jedan u nizu ovogodišnjih nastupa, izveli su, u nedjelju, 30. lipnja, članovi KUD ‘Lipa’, u okviru manifestacije ‘Banova u srcu’. Predstavili su se pjesmama i plesovima lipovljanskog kraj i još jednom pokazali vrlo lijepu lipovljansku nošnju na kojoj dominira cvijet perunike.

         Za lijep nastup, ‘Lipaši’ su zaradili veliki pljesak gledatelja iz Banove Jaruge, u kojoj se folklorna manifestacija ‘Banova u srcu’ održala po 11. puta. Uz KUD ‘Lipa’, nastupili su još članovi domaćeg KUD-a Banova Jaruga, učenici Osnovne škole iz Banove Jaruge s igrokazom ‘Dobro djelo’, vrlo uspješna dječja skupina KUD-a Banova Jaruga, te članovi KUD-a ‘Seljačka sloga’ iz Kutine, Češke besede iz Međurića,  KUD-a Šartovac, Matice slovačke iz Međurića, KUD-a Orljava iz Pleternice, KUD-a Moslavac iz Volodera i KUD-a Viduševac. 

         Sve goste i izvođače programa pozdravila je Lidija Balaško, predsjednica KUD-a Banova Jaruga, a svoju pjesmu o Banovoj Jaruzi, iz svoje novotiskane zbirke pjesma pročitao je i Mirko Knjižek, iz Krivaja. Svim izvođačima zahvalnice i prigodan poklon uručile su Mirjana Marija Madunić i Katarina Hoke, članice KUD-a Banova Jaruga. Sa članovima KUD-a ‘Lipa’ na nastupu u Banovoj Jaruzi bili su Marica Tisaj, predsjednica ‘Lipe’ i Tihomir Krmek, stručni voditelj Lipe.

Vrlo lijepa folklorna manifestacija ‘ Banova u srcu’ završila je biranjem najveselijih cura, snaša i baja, te zajedničkim kolom. Druženje je nastavljeno zajedničkom večerom, svirkom i plesom, mnogih izvođača programa, a članovi KUD-a Banova Jaruga još jednom su se iskazali dobrom organizacijom i dobrim domaćinima članovima gostujućih KUD-ova,  koji su ove godine pokazali svu ljepotu i raznovrsnost kulturne i folklorne tradicije naših prostora.

Damir SMETKO