Članovi KUD-a ‘Lipa’ na županijskoj smotri folklora

Članovi Kulturno umjetničkog društva ‘Lipa’ iz Lipovljana sudjelovali su na županijskoj smotri koreografiranog folklora u Novskoj. Uz ‘Lipu’, na smotri su sudjelovala još samo tri kulturno umjetnička društva s područja županije, a svrha smotre je sudjelovanje na Državnoj smotri koreografiranog folklora u Čakovcu, i daljnji, što kvalitetniji i stilski ispravniji nastupi društava s prezentiranim koreografijama.

         Županijsku smotru koreografiranog folklora otvorio je KUD Šubić iz Novske. Nakon njih, vrlo lijep nastup imali su članovi ETNO SISCIA iz Siska. Iz Kutine na smotri su sudjelovali članovi KUD-a Ivančice, a smotru su završili članovi KUD-a ‘Lipa’. Oni su nastupili s lipovljanskim pjesmama i kolima, među kojima je bilo šetano pjevano kolo, mješovito kolo i drmeš, u pratnji tamburaša, i uz prezentaciju lipovljanske nošnje na kojima su izvezeni motivi cvjeta perunike.

         Nastupe ova 4 folklorna društva ocjenjivali su članovi stručne komisije Katarina Bušić, Krunoslav Šokac i Petar Varga, a sve je održano po pokroviteljstvom Zajednice udruga u kulturi Sisačko-moslavačke županije. 

Damir SMETKO