ČLANOVI DVD-a PILJENICE ODRŽALI REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Piljenice održali su redovnu godišnju Skupštinu, u nedjelju, 25. veljače u mjesnom društvenom domu. Tako su zaokružili još jednu, 85. godinu rada i djelovanja vatrogastva u ovom mjestu, na obalama rijeke Pakre.

                Redovnu godišnju Skupštinu vodio je Marko Popović, predsjednik DVD-a Piljenice, koji je podnio i izvješće o radu. U njemu je, među ostalim, istaknuo da se radilo na vatrogasnim zadacima i preventivnim akcijama, ali i na uređenju spremnice vatrogasnog društva. Aktivno se radilo s vatrogasnim podmlatkom, muškom i ženskom ekipom, koje su sudjelovale na županijskom natjecanju, ali i na još nekoliko vatrogasnih kup natjecanja.

                Izvješće o operativnom radu društva podnio je Goran Pavlović, zapovjednik društva, koji je zaželio da se članovi još više angažiraju u radu društva i na akcijama provjere spremnosti, a naglasio je da su u protekloj godini imali samo jedan požar i to na ribnjaku, kojeg su kontrolirali i zaposlenici ribnjaka.

                U protekloj godini iz općinskog proračuna, putem Vatrogasne zajednice općine Lipovljani ostvarili su 18.000 kuna prihoda, pa uz još neke prihodi, ukupni su ostvarili 32.062 kune, a ukupni rashodi, uglavnom na održavanje vatrogasne opreme, u protekloj godini, bili su im u iznosu od 14.980 kuna.

                Izvješće o financijskom poslovanju DVD-a Piljenice podnijela je Zrinka Krpes Rožić, blagajnica društva, a u ime Nadzornog odbora izvješće je podnio Damir Kvaternik. Na Skupštini je predložen i Plan rada, te financijski planovi za 2018. i 2019. godinu, a Skupština ih je sve jednoglasno prihvatila, bez rasprave.

Ove godine 40 godina u vatrogasnom članstvu navršio je Zvonko Fumić, a spomenice za 20 godina uručene su članovima: Ivici Buneta, Zrinki Krpes Rožić, Alenu Čačić, Nevenu Popoviću, Siniši Buneta, Josipu i Antunu Mačak, te Meliti Kvaternik.

Svake godine, u svibnju, mjesecu zaštite od požara, vatrogasci DVD-a Piljenice obiđu Područnu školu u Piljenicama, pa učenicima, ujedno i svojim članovima, govore o preventivnoj zaštiti, a onda svi oni sudjeluju u pismenim i likovnim radovima na temu vatrogastva.

Tijekom prošle godina u natječaju je sudjelovalo 39 učenika, a na Skupštini su im uručena priznanja i nagrade. Najbolji pismeni rad napisala je Tea Polpan, a uz nju još Iva Mujanić i Emilija Vrapček. Najbolji likovni rad nacrtala je Ema Tremski, a slijedi ju sestra Ana Tremski i Karla Golubić. Priznanja je učenicima podijelio Marko Popović, predsjednik društva, i još jednom zahvalio za razumijevanje učiteljica Područne škole u Piljenicama za vatrogastvo. Također, još jednom se prisjetio i zahvalio za sav rad u vatrogastvu učiteljici Lidiji Popvić, iznenada preminuloj prošle jeseni.

Čestitke za ostvarene natjecateljske rezultate, te cjelogodišnje aktivnosti, članovima DVD-a Piljenica uputio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je naglasio da je ponosan na rad i aktivnosti društva, i da će tijekom ove godine Vatrogasna zajednica općine Lipovljani, ako sve bude išlo prema planu, dobiti nešto više sredstava, pa u tom djelu vidi i više sredstava za dobrovoljne vatrogasce iz Piljenica. Općina Lipovljani i dalje će stajati na raspolaganju vatrogastvu i DVD-u Piljenice.

U ime Vatrogasne zajednice  općine Lipovljani, dobar rad društva pozdravio je i Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani, pozvavši da svoje članove upute na vatrogasnu obuku.

                Ovogodišnja redovna Skupština DVD-a Piljenice završila je zajedničkim ručkom domaćih vatrogasaca i njihovih gosti, koji su iz 10 vatrogasnih društava došli na Skupštinu u Piljenice, a po prvi puta na Skupštini su bili i vatrogasci DVD-a Bročice.

Damir SMETKO