Članovi DLAN-a izlažu u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani

Članovi Društva likovnih autora Novska, DLAN-a, izlažu svoje likovne radove u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani. Izložba je prigodno otvorena, odmah nakon postavljanja radova, a pogledati se može svaki dan, u radno vrijeme knjižnice, do kraja svibnja.

         Na kratkom otvorenju o suradnji DLAN-a iz Novske i Narodne knjižnice i čitaonice govorila je Marica Tisaj, knjižničarka u lipovljanskoj Knjižnici. O radu DLAN-a, te o radovima članova tog društva, govorila je Valentina Opić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novska.

Na ovoj izložbi javnosti je predstavljeno 20-tak likovnih radova na temu krajolika Slavonije i Dalmacije, što su i česti motivi slika članova DLAN-a. U Lipovljanima izlažu DLAN-ovci: Ana Januš, Valentina Opić, Ankica Barešić, Davor Januš, Zlatko Žagar, Andreja Bogatić, Dubravko Malleg i Žan Žafran. Posebno su, sa svojim radovima, ugodno iznenadile Ana Januš i Ankica Barešić, koje svoje nove radove po prvi puta izlažu u Lipovljanima.

U knjižnici, gdje je sve podređeno knjigama i umjetnosti pisanog izražavanja, izložba likovnih radova, pa tako i ova članova DLAN-a, dobiva novu dimenziju kreativnosti i likovnog izraza. Među knjigama, tim važnim umjetničkim djelima, izloženi likovni radovi svjedoče i o velikoj važnosti talenta likovnog izražavanja. Pisana riječ i likovna djela lijepo se nadopunjavaju, pa je izložba DLAN-a obogatila sadržaj knjižnice, koju valja pogledati i procijeniti trud likovnih autora iz susjedne Novske.

Damir SMETKO