BOŽIĆNI PRIJEM ZA GOSPODARSTVENIKE I POLJOPRIVREDNIKE

Božićni prijem i zajedničko druženje, priredio je i ove godine Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, sa svojim suradnicima, za gospodarstvenike, vanjske suradnike na realizaciji gospodarskih projekata i vlasnike poljoprivrednih gospodarstava. Tradicionalni susret organiziran je u općinskoj vijećnici, a na zajedničko druženje došlo je 30-tak gospodarstvenika, u petak, 27. prosinca navečer.

PICT0479                Sve pristigle gospodarstvenike srdačno je pozdravio domaćin, načelnik Mario Ribar, i zaželio njima, njihovim obiteljima i djelatnicima, sretne i vesele božićne blagdane.

– Drago mi je što smo se ponovo zajednički okupili u ove blagdanske dane, po peti puta na tradicionalnom, zajedničkom druženju. Godina za nama bila je na području općine Lipovljani dinamična i plodonosna jer smo realizirali nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, unatoč krizi i gospodarskoj recesiji. Veliki posao smo napravili na izgradnji kanalizacije u Lipovljanima, potpuno su rekonstruirane Industrijska i ulica Braće Radića, sanirani kolnici u tri ulice gdje je prošla kanalizacija, izgrađena ekološka i štedljiva rasvjeta i uređen dio parka u centru Lipovljana, uređeni su društveni domovi, knjižnica i čitaonica, pa zahvaljujem svima koji su sudjelovali u realizaciji svih projekata.

PICT0510Završili smo i planiranje iduće godine, pa očekujemo tešku, ali uspješnu i slijedeću godinu, bar približno ovogodišnjoj. U njoj ćemo nastaviti realizaciju započetih projekata i pripremati projekte za dalji razvoj naše komunalne infrastrukture. To su prije svega rekonstrukcija ulice Ante Starčevića, dovršetak izgradnje kanalizacijskog kolektora Ko3, niz projekata energetske učinkovitosti, završetak uređenja i prenamjene u potkrovlju zgrade knjižnice i čitaonice, prva faza izgradnje mrtvačnice u Piljenicama, …

Iduća godina trebala bi donijeti i početak izgradnje iznimno važnog i dugo očekivanog izlazno-ulaznog prometnog čvora na autocesti kod Lipovljana, a to znači i oživljavanje poduzetničke zone, u kojoj i vi možete

planirati razvoj svojih poduzetničkih ideja i projekata – naglasio je, u kratkom pozdravom govoru, Mario Ribar,

PICT0492

načelnik općine Lipovljani.

Tomislav Lukšić, zamjenik načelnik, svim je prisutnima podijelio skromne poklone, nakon čega je započelo zajedničko druženje i razgovori o godini na izmaku i slijedećoj poslovnoj godini. Pozvani gospodarstvenici zahvaljivali su načelniku na tradicionalnom, božićnom okupljanju, te su se raspitivali o investicijama u idućoj godini.

Svima je još jednom naglašeno da mogu koristiti subvencije iz Proračuna općine Lipovljani za programe u razvoju poljoprivrede i gospodarstva, te za poticanje zapošljavanja, kako bi se što više smanjila stopa nezaposlenosti na području općine Lipovljani.            (D. SMETKO)

PICT0482