BOŽIĆNA PRIREDBA DOČARANA POKRETOM, IGROM, GLAZBOM I SVJETLOM

Dolazak Božića i završetak prvog dijela školske godine, učenici i zaposlenici Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima proslavili su božićnom priredbom, odnosno slikovito ispričanom ‘Božićnom bajkom’. Priredba je za sve učenike, ali i roditelje održana u utorak, 22. prosinca uvečer u školskoj sportskoj dvorani.

Ples pahuljica otvorio je ovogodišnju učeničku ‘Božićnu bajku’, a nastavio se plesom učenika nižih razreda osnovne škole. U programu su sudjelovali svi učenici nižih razreda iz matične i područnih škola sa svojim učiteljicama, glazbeni i pjevački zbor, plesna skupina i grupa mladih glumaca osnovne škole.

‘Božićna bajka’ ispričana je u 20-tak slika, uglavnom plesnih točaka, pojavljivanjem jaslica i zajedničkom pjesmom i dočekom Božića. Doživljaj dolaska Djeteta u jaslice dočaran je i prenijet pokretom, igrom, glazbom i svjetlom.

Božićnu priredbu pratio je velik broj gledatelja s tribina školske sportske dvorane. Bili su tu i svi djelatnici škole i njihovi gosti. ‘Božićnu bajku’ pratio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani.

Nakon lijepe priredbe, održan je i božićni domjenak za sve djelatnike Osnovne škole Josipa Kozarca. Predstojeće blagdane čestitali su im Mario Ribar, općinski načelnik i Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole u Lipovljanima.

Damir SMETKO